Politie Amsterdam-Amstelland



Verdachten supermarkt heengezonden / Kleine Wittenburgergracht

(06/11/08)

De 11 verdachten die eerder deze week werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstallen, bedreiging en openlijke geweldpleging op de Kleine Wittenburgergracht, zijn heengezonden. Tegen 9 van hen zijn de verdenkingen zodanig dat zij worden gedagvaard zodat zij zich voor de rechtbank moeten verantwoorden. Tegen twee anderen is onvoldoende bewijs.
Overvaller aangehouden / Reestraat (06/11/08)

De politie heeft woensdagmiddag rond 18.00 uur een 28-jarige man aangehouden die kort daarvoor met enkele andere verdachten een juwelierszaak aan de Reestraat had overvallen.

Rond 17.45 uur kwam de melding van de overval. Enkele gemaskerde mannen bedreigden het personeel in de winkel met vuurwapens en sloegen de vitrines stuk. Ze maakten zich met de buit, een aantal horloges, uit de voeten met een vluchtauto. Eén van hen ging er lopend vandoor maar werd gevolgd door een getuige. Deze waarschuwde een motoragent die de verdachte op de Wolvenstraat aan kon houden na het lossen van een waarschuwingsschot. De vluchtauto werd even later terug gevonden op de Keizersgracht. De andere verdachten zijn niet meer aangetroffen. De politie nam de auto en enkele achtergebleven voorwerpen in beslag. De recherche van district Centrum is een uitgebreid onderzoek gestart. Er is niemand gewond geraakt.