Ingezonden persbericht


Persbericht

Competence Factory laat creatieven sneller werken met Adobe CS4

Crossmedia opleider organiseert gratis updateavonden voor gebruikers nieuwe versies DTP- en websoftware

Amsterdam, 6 november 2008 - Competence Factory, specialist in crossmedia trainingen, maakt gebruikers tijdens twee beknopte sessies op dinsdag 25 en donderdag 27 november wegwijs in de nieuwe mogelijkheden van Adobe Creative Suite 4. De nieuwe productlijn van Adobe, die sinds oktober 2008 beschikbaar is, omvat honderden nieuwe features en uiteenlopende verbeteringen voor het creatief ontwerpen van media. De gratis bijeenkomsten behandelen de belangrijkste veranderingen in vlot tempo. Liefhebbers en ervaren of professionele gebruikers van programma s als Illustrator, Photoshop, InDesign, Acrobat, Bridge, Dreamweaver, Flash en Fireworks krijgen snel inzicht in wat er concreet is veranderd en hoe dit hun werk kan vergemakkelijken.

Veranderingen in de nieuwe versie van Creative Suite variëren sterk per programma; van cosmetische aanpassingen tot volledig gewijzigde werkwijzen. Een nieuwe gebruikersinterface komt in alle onderdelen van CS4 terug. Welke veranderingen belangrijk zijn, verschilt per gebruiker. Waar de één al geholpen is met deze korte hands-on sessies, krijgt de andere gebruiker tijdens de update vooral een beeld van welke kennis hij nog mist om Adobe-software effectiever te kunnen gebruiken, aldus René Steuer, algemeen directeur van Competence Factory.

Dinsdag 25 november - Desktop publishing & design

De eerste updatesessie focust zich vooral op vernieuwingen binnen programma s voor ontwerp van printmedia: Illustrator, Photoshop, InDesign, Acrobat en Bridge. De sessie wordt geleid door Peter Villevoye, een ervaren trainer van Competence Factory op het gebied van DTP.

Donderdag 27 november Web

De tweede sessie behandelt de belangrijkste webprogramma s van CS4: Dreamweaver, Flash en FireWorks. Eric Diender - zelfstandig ontwerper en docent op het gebied van DTP, multimedia, webdesign en animatie - neemt het grootste deel van deze sessie voor zijn rekening.

Aanmelding

Beide updatesessies zijn vanaf 18:00 uur gratis toegankelijk en duren tot 21:00 uur. Na een presentatie is er ruimte voor vragen en kunnen deelnemers CS4 ter plekke uitproberen. Per sessie is er ruimte voor 40 deelnemers. De updateavonden vinden plaats bij Competence Factory in Gebouw de Silodam in Amsterdam. Aanmelden kan via www.competencefactory.nl/CS4update. Later dit jaar vindt ook een updatesessie plaats voor audio- en videoproducties.

Over Competence Factory

Competence Factory ontwikkelt en verzorgt sinds 1990 meer dan honderd praktijkgerichte crossmedia trainingen voor particulieren en bedrijven. De trainingen zijn gericht op de integratie tussen marketing en ICT enerzijds, en design en creatie anderzijds. Daarnaast biedt Competence Factory maatwerktrainingen, afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte van een organisatie. Het trainingsinstituut is onderdeel van Appoint, bemiddelingsbureau voor tijdelijke en vaste medewerkers op het gebied van marketing, communicatie, sales, grafimedia, digital media en ICT. Competence Factory beschikt over centraal gelegen trainingslocaties in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam en verzorgt ook trainingen op locatie.

Perscontact:

Zeno Group

Renske Westerhof / Hella van Leeuwen

Tel: 020-3010 989

mailto:renske.westerhof@zenogroup.com

mailto:hella.vanleeuwen@zenogroup.com

Appoint / Competence Factory

René Steuer

Algemeen directeur

020-5225 235

www.appoint.nl / www.competencefactory.nl