Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

College presenteert sluitende begroting

gepubliceerd op : 6-11-2008

Het Oldenzaalse college van burgemeester en wethouders presenteert een sluitende begroting voor de periode 2009-2012.

Hoewel het niet eenvoudig is geweest om de begroting rond te krijgen, is er toch financiële ruimte gecreëerd voor de uitvoering van een aantal belangrijke zaken.

De begroting kan worden gezien als het huishoudboekje van de gemeente waarin tekst en uitleg wordt gegeven over de financiële stand van zaken. Het is het college gelukt om een sluitende begroting aan te bieden, waarbij op verzoek van de gemeenteraad onder meer rekening is gehouden met het creëren van een ombuiging binnen de ambtelijke organisatie en het onder de loep nemen van het reserve- en afschrijvingsbeleid.

De gemeente Oldenzaal heeft op dit moment een redelijke financiële positie. Toekomstige risico's, zoals hogere uitgaven voor de Wmo, kunnen hierop een negatieve invloed hebben. Daarom wil het college met de gemeenteraad van gedachten wisselen over hoe de komende twee jaar ruimte op de begroting kan worden gecreëerd.

Uitvoering van belangrijke zaken
Op de begroting is financiële ruimte vrijgemaakt voor de uitvoering van een groot aantal zaken. Voorbeelden daarvan zijn dienstverlening, stedelijke vernieuwing, cultuur, sport en verkeer. In de programmabegroting wordt op pagina 89 en verder uitgebreid ingegaan op alle zaken waarvan het college wil dat ze ten uitvoer worden gebracht.

Verdere ombuigingen
Het is de bedoeling om ook na 2011 de begroting sluitend te houden. Er zal een breed onderzoek gedaan worden naar inkomstenverhogende maatregelen en het inwisselen van oud voor nieuw beleid.

ZIE OOK: Zie het origineel
Programmabegroting 2009
Bijlagen