Provincie Overijssel

Persbericht 08-123

Zwolle, 6 november 2008

Welkom in de wereld van Europese subsidieaanvragen

Let s GO innovate

Het Europese stimuleringsprogramma GO organiseert vandaag de bijeenkomst Let s GO innovate voor ondernemers. De bijeenkomst start om 11.30 uur en vindt plaats bij Stork Air in Zwolle. Let s GO innovate is bedoeld om ondernemers op een creatieve manier mee te nemen in de wereld van ideeën, projectvoorstellen, intakes en Europese subsidieaanvragen. Op dit moment is de financiële crisis een reden te meer om ondernemers te ondersteunen in hun tocht door de wereld van projectaanvragen en subsidiemogelijkheden. Een Europese subsidie is de manier voor een ondernemer om in deze tijd vernieuwende ideeën rondom productinnovatie vorm te kunnen geven.

De hoofddoelstelling van de bijeenkomst is ondernemers informeren over de subsidiemogelijkheden die Europa biedt. Dat betekent dat ze op de hoogte moeten zijn van voorwaarden en criteria. Hoewel dat allemaal wel overzichtelijk is, schrikken ondernemers vaak op voorhand terug voor de verwachte hoeveelheid papierwerk. In de praktijk blijkt dat mee te vallen.

Deze bijeenkomst geeft ondernemers hierin inzicht en ze maken onder andere kennis met ondernemers die subsidies met succes hebben aangevraagd en hun plannen werkelijkheid zagen worden.

Prikkelend vraaggesprek
Politiek journalist Leonard Ornstein stelt scherpe en to the point vragen met een vleugje humor en soms met lichte ironie aan prominente bestuurders en ondernemers. Gedeputeerde Marijke van Haaren van Gelderland: Het is terecht -in deze economisch zware tijden- dat overheden het MKB financieel pogen te ondersteunen, als dit MKB de nek durft uit te steken en nieuwe en onbekende -liefst innovatieve- wegen wil inslaan . Gedeputeerde Dick Buursink die namens de provincie Overijssel deelneemt aan het vraaggesprek: Ik ben van mening dat de innovatieagenda van Europa ook ondernemers bij ons moet uitdagen

Leonard Ornstein is samensteller van het boek Paleis Europa. Dit boek beschrijft een zestal bijeenkomsten over de toekomst van Europa. Deze bijeenkomsten zijn in het voorjaar van 2007 gehouden in Paleis Noordeinde onder leiding van Hare Majesteit de Koningin.

Rond 13.15 uur sluit Theater tussen de bedrijven het officiële programma muzikaal af. Aansluitend zijn alle genodigden van harte welkom om deel te nemen aan de smakelijke lunch met gerechten uit de streek. De culinaire lat ligt daarbij hoog, geheel in lijn met de ambitie van Zwolle: hoofdstad van de smaak.

GO, gebundelde innovatiekracht .

Het Operationeel Programma Oost-Nederland (GO Gebundelde Innovatiekracht) is een gezamenlijk stimuleringsprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland samen met de stedelijke netwerken Zwolle Kampen Netwerkstad, Stedendriehoek, Netwerkstad Twente, Regio De Vallei en Stadsregio Arnhem Nijmegen om de innovatieve positie van Oost-Nederland verder te versterken.

Kijk voor meer informatie over het stimuleringsprogramma GO Gebundelde Innovatiekracht op www.go-oostnederland.eu.

Informatie: Irene van Gameren, team Communicatie, provincie Overijssel, telefoon 038 499 9263 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03