Ingezonden persbericht



Europese Unie nog kritischer bij de selectie van personeel

SHL sluit internationaal contract met Epso, voor psychometrisch testen van kandidaten.

Utrecht, 6 november 2008

SHL, internationaal toonaangevend leverancier van oplossingen voor online Human Resource tools, heeft een contract gesloten met EPSO, het Europese bureau voor personeelsselectie met als doel de ontwikkeling van een aantal hoogwaardige evaluatietools ten behoeve van de selectie van personeel voor de Europese Unie.

Het EPSO maakt al geruime gebruik van online assessments om zekerheid te verkrijgen dat aangenomen personeel door de EU wel degelijk overeenkomt met de gestelde vereisten. SHL biedt EPSO de mogelijkheid om de evaluaties nog verder uit te breiden en te toetsen aan de voor de EU essentiële criteria. Deze nieuwe gedrags-evaluatietesten komen voort uit de uitvoerige internationale ervaring van SHL met betrekking tot het leveren van valide en geloofwaardige evaluatie-oplossingen. Dit project betekent bovendien een belangrijke stap in de toepassing van psychometrische wetenschap.

Erwin Van Rooijen, Regional Director van SHL: "Dit is een veeleisend, maar ook spannend project, dat het nodige vraagt van onze productontwerpers en psychometristen. Het gaat hier om het grootste project van zijn soort, voor een organisatie die het belang onderkent van de noodzaak en de waarde van objectieve evaluatietools. Het is er op gericht om het talent dat de instellingen rekruteert, ook daadwerkelijk het talent is dat nodig is. Wij kijken uit naar de samenwerking met het EPSO en doen er alles aan om deze voor alle partijen succesvol te laten zijn.

Over SHL Group
SHL is de grootste leverancier ter wereld van oplossingen voor psychometrische evaluatie en ontwikkeling. De onderneming ondersteunt organisaties bij de selectie, werving, promotie, loopbaanplanning en ontwikkeling van getalenteerde mensen op alle niveaus en in alle sectoren. SHL Group is actief in 40 landen en in meer dan 30 talen en ontwerpt vernieuwende methodes die organisaties helpen om hun productiviteit te vergroten en concurrentievoordeel te verwerven, via een doelmatiger gebruik van hun menselijk kapitaal. SHL heeft meer dan 15.500 organisaties als klant, waaronder veel bedrijven uit de Global and Times Top 1000, en wordt erkend als de meest prominente leverancier van objectieve evaluatie oplossingen in de wereld. Voor meer informatie kunt u terecht op www.shl.com.