Ingezonden persbericht


Trend Micro bestaat twintig jaar

Twee decennia van virusbescherming, cybercrime-bestrijding en internetbeveiliging

Vianen, 6 november 2008 Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704), leverancier van beveiligingsoplossingen, bestaat vandaag twintig jaar. Het bedrijf, gestart in een klein kantoortje in Californië (VS), is opgericht in 1988, toen er nog maar vijf computervirussen bekend waren. Computerbeveiliging stond nog in de kinderschoenen.

De oprichters van Trend Micro Steve Chang, Jenny Chang en Eva Chen identificeerden in de jaren tachtig van de vorige eeuw het eerste virus dat het ene na het andere bestand besmette. Trend Micro groeide mee met het internet en met netwerken. Het bedrijf richtte zich op totale netwerkbeveiliging en bracht als eerste een aantal security-oplossingen op de markt.

1991 De eerste servergebaseerde virusbescherming ServerProtect.

1996 De eerste gatewayvirusbescherming InterScan.

1997 De eerste servergebaseerde e-mailvirusbescherming ScanMail.

1998 De eerste webgebaseerde centrale beheeroplossing Trend Micro Control Manager.

2002 De eerste Service Level Agreement met twee-uurs virusrespons.

Technologische innovatie, continue bedrijfsgroei en klantgerichtheid staan al twintig jaar centraal bij Trend Micro. Als start-up had het bedrijf creativiteit en innovatie als speerpunten, waardoor Trend Micro snel kon inspelen op het veranderende bedreigingenlandschap. Toen Trend Micro begon, werden virussen vooral ontworpen door individuen om naam te maken. Nu is er een bloeiende, complexe en ondergrondse cybercrime-economie die bedrijven en consumenten jaarlijks miljarden dollars kost geleid door criminelen met geldelijk gewin als uitgangspunt.

Ondanks zijn bescheiden beginperiode is Trend Micro uitgegroeid tot een van de grootste beveiligingsbedrijven ter wereld. Het bedrijf groeit sneller dan de top 5 van grootste concurrenten, die gezamenlijk de helft van de markt met een waarde van 13,2 miljard dollar vertegenwoordigen. De afgelopen elf jaar is Trend Micro gegroeid. Vanaf het moment dat het bedrijf genoteerd staat aan de Tokyo Stock Exchange (1998), staat Trend Micro in de Nikkei Excellent Companies Ranking en in de Dow Jones Sustainability Index.

Trend Micro heeft momenteel ruim veertig producten en oplossingen in zijn portfolio en telt wereldwijd 4.000 medewerkers. Zij bieden klanten 24x7 wereldwijde ondersteuning. Trend Micro loopt voorop als het gaat om geïntegreerde technologie voor bedreigingsbeheer, informatiebeveiliging en bescherming tegen malware, spam, datalekken en de nieuwste internetbedreigingen. Dankzij een pioniersinstelling leidt Trend Micro met Trend Micro Smart Protection Network de markt voor cloud-client-technologie. Dit is een cloud-client-contentbeveiligingsinfrastructuur die klanten beschermt tegen uiteenlopende internetbedreigingen.

De groei van het bedrijf heeft er niet toe geleid dat Trend Micro zijn klanten en partners uit het oog is verloren. Het bedrijf staat bekend om zijn kanaalgerichtheid en uitstekende klantenservice.

De visie van Trend Micro was in de afgelopen twintig jaar èn blijft in de komende twintig jaar dezelfde: digitale informatie-uitwisseling veilig maken , zegt Eva Chen, medeoprichter en CEO van Trend Micro. We richten ons op het bedienen van klanten op basis van hun behoeften, de inzet van computertechnologie en de invloed van het veranderende bedreigingenlandschap. Klanten kunnen ervan op aan dat continue innovatie en maximale klantgerichtheid centraal blijven staan voor Trend Micro.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is van groot belang voor Trend Micro. Het bedrijf stelt dan ook een gedeelte van zijn resources ter beschikking aan het Global Citizenship Program, dat is opgericht om de economische omstandigheden in arme landen te verbeteren. Daarnaast speelt het bedrijf een belangrijke rol bij de voorlichting aan ouders en opvoeders over jongeren en veilig internetgebruik.

Chen: De wereld is groter dan alleen de digitale wereld. Daarom vinden we het belangrijk om niet alleen computers en digitale data te beveiligen, maar nemen we ook onze verantwoordelijkheid om de wereld iets beter te maken. We willen ons succes van de afgelopen twintig jaar delen met de maatschappij en mensen inspireren om het verschil te maken.

# # #

Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld.

Ingezonden persbericht