Sterrenwacht Sonnenborgh


Monique Mourits nieuwe directeur Sonnenborgh - museum & sterrenwacht en Universiteitsmuseum Utrecht

Monique Mourits wordt per 16 februari 2009 de nieuwe directeur van Sonnenborgh - museum & sterrenwacht en het Universiteitsmuseum Utrecht Momenteel is zij als programmaleider bij RVU educatieve omroep verantwoordelijk voor televisie-, radio- en internetprojecten van de RVU.

Mourits studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht, begon haar loopbaan als toegevoegd docent Renaissance Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en werkt sinds 18 jaar in diverse functies bij verschillende publieke omroepen. Als eindredacteur TV en programmaleider deed zij ervaring op met het vertalen van (wetenschappelijke) informatie naar een breed publiek. Zij werkte de afgelopen jaren veelvuldig samen met bibliotheken, lokale omroepen en diverse opleidingscentra.

Monique Mourits over haar aanstelling: 'Het mooie aan het Universiteitsmuseum en Sonnenborgh vind ik de enorme schat aan historische objecten, de creatieve wijze waarop wetenschap vertaald wordt voor diverse doelgroepen en de inbedding in de Universiteit Utrecht. Hierdoor beschikt het museum niet alleen over een unieke collectie, maar heeft het bovendien door zijn netwerk van universitaire wetenschappers naast historische kennis zicht op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen.'

Mourits volgt Peter de Haan op die afgelopen juni vertrok om binnen de Universiteit Utrecht directeur te worden van een nieuw op te richten Centrum 'cultuur en wetenschapscommunicatie'. Ook is hij directeur van de 'Vrede van Utrecht'.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ria Aalders, r.aalders@uu.nl, 030-2538762.