Adaptive Content Processing Conference 2008 Amsterdam


Door samenwerking meer en sneller lectuur beschikbaar voor visueel gehandicapten

AMSTERDAM, 20081023 -- Op 6 en 7 november aanstaande staat de Adaptive Content Processing Conference 2008 (ACP `08) in de Beurs van Berlage in Amsterdam op het programma. Deze conferentie wordt georganiseerd door het EUAIN Network, het ProAccess Project, Dedicon en het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) en maakt deel uit van het Amsterdam Wereld Boekenstadprogramma.

De ontwikkeling van nieuwe technieken heeft invloed gehad op de manier waarop wij tegenwoordig teksten creëren, produceren en consumeren. De afgelopen jaren heeft de uitgeverssector in Europa en wereldwijd actief gereageerd op de toenemende vraag naar beter toegankelijke en aanpasbare content. Hergebruik van gestructureerde digitale lectuur en informatie vormt een goede basis voor gerelateerde activiteiten zoals archivering, het samenvoegen van content en het personaliseren van content. Het samenvallen van productie en consumptie worden ook betrokken in nieuwe opvattingen over contentverwerking die uitstekende mogelijkheden bieden om nieuwe afzetmarkten te creëren en bestaande te vergroten.

De ACP `08 heeft voor 6 en 7 november aanstaande een grote variatie aan sprekers uitgenodigd uit de academische wereld en uit het bedrijfsleven. Dit om een zo breed mogelijk scala aan aspecten van adaptive content processing te kunnen belichten. Naast presentaties is er ruimte voor demonstraties van software en diensten. Deze conferentie wordt georganiseerd door het EUAIN Network , het ProAccess Project , Dedicon en het Nederlands Uitgeversverbond (NUV). Meer informatie en het volledig programma zijn te vinden op www.euain.org .

EUAIN
EUAIN is een internationaal netwerk dat uitgevers en contentproviders samenbrengt met organisaties die gespecialiseerd zijn in de productie van lectuur en informatie voor mensen met een leesbeperking. Het netwerk streeft naar samenwerking met en tussen uitgevers, technologiebedrijven en wet- en regelgevers om begrenzingen weg te nemen. Zo wil het komen tot een betere toegankelijkheid van gepubliceerd materiaal voor mensen met een leeshandicap. En contentproviders ondersteunen bij de productie van toegankelijke informatie binnen de processen in de uitgeverswereld.





Dedicon