NEMEF en bonden hervatten gesprekken Sociaal Plan


APELDOORN, 20081106 -- Als gevolg van de verplaatsing van de productie van NEMEF naar China en Slowakije zullen na de zomer van 2009 geleidelijk 145 van de ongeveer 250 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Hiervan zullen 40 medewerkers weer herplaatst worden in de nieuwe organisatie. Zowel vorige als deze week hebben de directie en de bonden informeel verkend waar er ruimte is om er gezamenlijk toch uit te komen. De uitkomsten van die gesprekken geven aanleiding om op zaterdag 8 november de gesprekken ook formeel weer te starten in de verwachting dat een akkoord nu binnen handbereik is.

Op 16 september zijn gesprekken gestart met vertegenwoordigers van de vakbonden om te komen tot een verantwoord Sociaal Plan. Op 9 oktober hebben de bonden gemeend de gesprekken te moeten stoppen. Zij hebben daarop de medewerkers van NEMEF opgeroepen om maandag 27 oktober, maandag 3 en dinsdag 4 november het werk neer te leggen.

Zowel vorige als deze week hebben de directie en de bonden informeel verkend waar er ruimte is om er gezamenlijk toch uit te komen. De uitkomsten van die gesprekken geven aanleiding om op zaterdag 8 november de gesprekken ook formeel weer te starten in de verwachting dat een akkoord nu binnen handbereik is.

Mocht het tot een akkoord komen, dan heeft dat een voorlopig karakter. De vakbonden zullen het voorstel eerst ter goedkeuring aan hun leden voorleggen. De directie van Nemef zal het akkoord moeten laten toetsen bij Assa Abloy.

In het belang van de gesprekken wil de directie van NEMEF niet verder ingaan op de inhoud van de besprekingen.





NEMEF BV