Uitbreidingen Keramag Flow 300 badkamerconcept


MAASTRICHT, 20081106 -- Keramag introduceert een uitbreiding op het succesvolle badkamerconcept `Flow' by Hadi Teherani. Het Flow-concept - ontwikkeld in samenwerking met de bekende Hamburgse architect en productdesigner Hadi Teherani - werd twee jaar geleden op de markt gebracht. Vorig jaar werd het concept uitgebreid met een Flow-bad. Met `Flow300' wordt nu een verdere uitbreiding toegevoegd met drie keramische producten. Daarmee speelt Flow in op de vraag naar hoogwaardig design en individualiteit. Nieuw in het keramiekassortiment zijn een wastafel (70 cm), een fontein (50 cm) en een wandcloset met een opvallend geringe voorsprong.

Aan het design van de serie ligt de basisgedachte ten grondslag dat alle sanitairproducten een organische eenheid met de ruimte dienen te vormen. Met de nieuwe producten wordt deze basisgedachte verder uitgewerkt. Door de golvende lijnvoering van de keramische producten lijken deze als vanzelfsprekend te vervloeien met de wand. Zowel bij de wastafel als bij de fontein is de sifon achter het 30 cm hoge keramiek onzichtbaar verstopt. Deze producten zijn naar wens ook te combineren met een sifonkap die de vloeiende lijnvoering van het concept accentueert. Het minimalistisch vormgegeven closet heeft volledig gladde - en daardoor onderhoudsvriendelijke - oppervlakten. De vloeiende overgang van wastafel naar sifonkap draagt eveneens bij aan eenvoudige en hygiënische reiniging. Het closet is te combineren met de comfortabele Flow-zitting uit het assortiment. De zitting is ook beschikbaar met een fluisterstille soft close dempingtechniek. Alle keramische producten zijn uitgevoerd in helder alpine wit, optioneel voorzien van het vuilwerende keramiekglazuur KeraTect. Fontein en closet zijn vanwege de compacte afmetingen en geringe voorsprong ook prima geschikt voor de inrichting van de toiletruimte in de privé of zakelijke sfeer.

Het `Flow300' programma is direct leverbaar. De keramische producten en meubels van de beide Flow-assortimenten zijn - met uitzondering van de Flow meubelwastafel - perfect met elkaar te combineren dankzij het consequente design. Met deze uitbreiding biedt het badkamerconcept voor verschillende badkamerwensen een individuele oplossing.





Ingezonden persbericht