Makelaarsland wint Sprout Challenger Jury Award 2008


Internetmakelaar Jeroen Stoop grootste uitdager van Nederland

HEERHUGOWAARD, 20081107 -- Gisteren ontving Jeroen Stoop uit handen van Annemarie van Gaal de felbegeerde Sprout Challenger Jury Award 2008 tijdens de Sprout Challenger Day. De award is een prijs voor ondernemers met innovatievermogen, lef en visie. Stoop mag zich de grootste uitdager van Nederland noemen. Met zijn bedrijf Makelaarsland zette hij de Nederlandse makelaarswereld op zijn kop. Van luis in de pels groeide de prijsvechter uit tot het grootste makelaarskantoor van Nederland. Daarmee daagt hij de gevestigde orde uit, in het bijzonder de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Een deskundige jury van rasondernemers stelde uit een lijst van honderden kandidaten een top tien samen. Criteria waarop bedrijven geselecteerd werden: jonger dan 6 jaar, zeer uitdagend ten opzichte van de concurrentie, buitengewoon innovatief en positief agressief. Uit de tien kandidaten werden uiteindelijk drie serieuze kanshebbers gedestilleerd: Olivier Chevalier van Cosmic Navigation, Jeroen Stoop van Makelaarsland en Geert Kolthof van Service2Media. Na een pittige eindstrijd, ging Stoop er met de hoofdprijs vandoor.

Makelaarsland blijft NVM uitdagen
Makelaarsland won in 2006 al de Challenger Publieksprijs. Dit jaar besliste ook een vakkundige jury dat Stoop het schoolvoorbeeld is van een ondernemer die kansen pakt waar anderen ze laten liggen. In 2005 dacht de NVM nog dat Makelaarsland een eendagsvlieg zou zijn. Huizenverkopers willen toch niet zelf de bezichtigingen regelen, ook al zijn de tarieven laag? Dat bleek een misvatting, huizenverkopers kiezen massaal voor de lage kosten, goede dienstverlening en vinden het leuk zelf kopers rond te leiden. Makelaarsland heeft de makelaarswereld volledig op zijn kop gezet. De NVM heeft van alles geprobeerd om de guerrilla onder de NVM-makelaars in het nauw te drijven. Dat is niet gelukt.

De volgende uitdaging wacht
Stoop: "De Challenger Publieksprijs in 2006 was natuurlijk al een mooie beloning voor de eerste 1,5 jaar hard weken. Deze Challenger Jury Award zie ik als erkenning van doorgewinterde professionals en dat maakt het helemaal compleet." Lachend vervolgt de flamboyante Stoop: "We gaan nu niet achterover leunen, de makelaardij hebben we op zijn kop gezet maar er is nog genoeg te doen. Wat dacht je van de verhuurbemiddeling? Dat is ook een grote geldklopperij, daar gaan we binnenkort wat aan doen."

Over Makelaarsland

Makelaarsland is een innovatieve organisatie die een doorbraak binnen de makelaardij heeft bewerkstelligd. Dankzij de unieke formule ontvangen verkopers NVM expertise voor een vast en laag all-in tarief. Makelaarsland begeleidt verkopers van A tot Z, vanaf de woningopname tot en met de koopovereenkomst en afhandeling.

De verkoper doet enkele zaken die hij zelf het beste kan, zoals de bezichtigingen. Niemand kan immers enthousiaster over de woning vertellen dan de verkoper zelf. Dat de formule werkt, blijkt uit de verkoopcijfers. Makelaarsland verkoopt sneller én tegen hogere prijzen dan gemiddeld. De consument heeft de komst van Makelaarsland gewaardeerd. Binnen korte tijd is Makelaarsland uitgegroeid tot het grootste makelaarskantoor van Nederland. Makelaarsland verkocht in 3,5 jaar 9.000 woningen.





Makelaarsland