Prisma organiseert interreligieuze dialoog

24/10/2008 11:40

Stichting Prisma

Proef de christelijke en islamitische sfeer

Stichting Prisma, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, organiseert een interreligieuze dialoog in de Franciscuskapel op Landpark Assisië te Biezenmortel. Dit is op donderdag 6 november 2008 tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Deze dialoog wordt georganiseerd in het kader van het jaar van het religieus erfgoed. Tijdens dit jaar staat de Franciscuskapel centraal; het is dit jaar 100 jaar geleden dat men is begonnen met de bouw van deze kapel.

In het jaar 1219 bracht Franciscus een bezoek aan sultan al-Kamil in Damiate. Franciscus kreeg veel respect voor de Islam. Op zijn beurt had de sultan veel respect voor de leefwijze van Fransiscus. Deze ontmoeting is het uitgangspunt van de interreligieuze dialoog op 6 november a.s.

Herman Meininger, bijzonder hoogleraar Sociale integratie van mensen met een verstandelijke beperking aan de Willem van den Bergh-leerstoel aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, zal vanuit de christelijke traditie zijn visie geven op zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Mohammed Ghaly, gepromoveerd op zijn onderzoek over 'Islam en handicap' en docent aan de universiteit van Leiden, reageert daarop met zijn visie op zorg voor mensen met een beperking.

Na de inleidende lezingen van beiden zal, onder leiding van dagvoorzitter Paul Turkenburg, de dialoog op gang komen. Daar zal een praktijkpanel betrokken worden en uiteraard zult ook u, vanuit uw ervaringen en ideeën, uitgenodigd worden deel te nemen aan de gedachtewisseling. We hopen hiermee een boeiende en inspirerende ontmoeting te organiseren. Dit alles vindt plaats in een omgeving waarbij we de christelijke en islamitische sfeer kunnen 'proeven'.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Mariska Langermans, projectleider 'Mijn mooie huis', aandachtsfunctionaris Diversiteit. Deelname is gratis.

06 - 25 05 10 98

mlangermans@prismanet.nl

Landpark Assisië

Hooghoutseweg 3

5074 NA Biezenmortel

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl