Ingezonden persbericht


Published: 17:45 06.11.2008 GMT+1 /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

Aandeelhoudersvergadering OctoPlus benoemt nieuwe Raad van Bestuur en commissarissen

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. (Euronext: OCTO) maakt vandaag bekend dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (de "Vergadering") de nieuwe Raad van Bestuur heeft benoemd en een wijziging in de samenstelling van de Raad van Commissarissen heeft aangenomen.

Op 16 oktober kondigde OctoPlus aan dat de Raad van Commissarissen voorstelde om de Raad van Bestuur uit te breiden met twee nieuwe leden. Volgens het voorstel zal de nieuwe Raad van Bestuur bestaan uit Chief Executive Officer, Simon Sturge, Joost Holthuis, huidig CEO en oprichter, die de nieuwe functie van Chief Operating Officer op zich zal nemen, Chief Financial Officer Hans Pauli en Chief Business Officer Gerben Moolhuizen.

Met de uitbreiding van de Raad van Bestuur naar vier mensen en de nieuwe verdeling van taken en verantwoordelijkheden wordt een optimale benutting van kennis en ervaring verkregen, die de Onderneming in staat stelt zich verder te ontwikkelen. Dit moet leiden tot verdere groei van OctoPlus en een toename van de aandeelhouderswaarde.

Tijdens de Vergadering vandaag hebben de aandeelhouders de benoeming van Dhr. Sturge en Dhr. Moolhuizen als leden van de Raad van Bestuur goedgekeurd.

Met deze benoemingen bestaat de Raad van Bestuur uit de volgende leden:
1. Dhr. S.J. Sturge (Chief Executive Officer)

2. Dhr. J.J.M. Holthuis (Chief Operating Officer)
3. Dhr. J.C.H.L. Pauli (Chief Financial Officer)
4. Dhr. G. Moolhuizen (Chief Business Officer)

Daarnaast werd een wijziging in de samenstelling van de Raad van Commissarissen voorgesteld. Huidig commissaris René Kuijten werd genomineerd voor herbenoeming en Frans Eelkman Rooda werd voorgedragen voor benoeming tot commissaris. Huidig voorzitter Hans Stellingsma en de commissarissen Philip Smith en Paul Toon zullen hun werk in de Raad van Commissarissen voortzetten.

Tijdens de Vergadering vandaag hebben de aandeelhouders de herbenoeming van Dhr. Kuijten en de benoeming van Dhr. Eelkman Rooda goedgekeurd.

Met deze (her)benoemingen bestaat de Raad van Commissarissen uit de volgende leden:
1. Dhr. J. Stellingsma (chairman)

2. Dhr. Ph.L. Smith

3. Dhr. R.R. Kuijten

4. Dhr. P.H.M. Toon

5. Dhr. F. Eelkman Rooda

Alle overige agendapunten van de Vergadering werden eveneens goedgekeurd door de aandeelhouders.