Finale inhaken tegen borstkanker


Veertig duurzame kleden onder de hamer voor goed doel

DIEMEN, 20081104 -- Van gerecyclede t-shirts haakten meer dan dertig vrouwen uit Amsterdam en omgeving, die (in)direct met borstkanker te maken hebben, ruim 100 kleden met een doorsnee van één meter. Met thema's voor elk wat wils: Crazy Cow, Vuurwerk, Engelse Drop, Purple Hope, Camouflage. Hun enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat op nationale schaal is ingehaakt op het Duurzame Textielproject "Haak in tegen Borstkanker". Van lokale sportclubs tot burgemeester Cohen. Veilinghuis "De Eland" te Diemen veilt de kleden geheel belangeloos op 11 november a.s. en de opbrengst is ten bate van Borstkankeronderzoek van KWF Kankerbestrijding.

ets wilde terugdoen voor betrokkenen bij borstkanker. Zo ontstond in juni 2007 het Recycle-Kunstproject `Haak In Tegen Borstkanker'. Inhaken gebeurt op vele manieren. Oude t-shirts komen overal vandaan, via tweedehands- en kringloopwinkel, sportclubs, zorginstellingen, scholen etc. Een groep handwerkers (meestal) vrouwen, knippen stroken van T-shirts, haken het stramien en knopen de kleden tot hoogpolige kunstwerken die als vloerkleed of als wandkleed gebruikt kunnen worden! Maar ook mannen zijn geraakt door het aanstekelijke project. Het kleed met het Wapen van Amsterdam heeft een persoonlijke felicitatie aan de koper, van burgemeester Cohen. En de directeur van het Veilinghuis de Eland meldde zichzelf aan: "Ik ga ervoor.....! Ik wil de finale van dit prachtige Kunstproject, deze Veiling, graag regelen zonder veilingkosten in rekening te brengen, zodat de opbrengst geheel ten goede komt aan het borstkankeronderzoek van KWF kankerbestrijding", aldus Peter Trommelen.

De finale van het project is de veiling in Veilinghuis De Eland te Diemen op 11 november om 18.45 uur. Voorafgaand aan de veiling zijn hier van 6 t/m 9 november de gratis kijkdagen. Voor wie 11 november niet bij de veiling kan zijn, geen nood, ook via de site van Veilinghuis De Eland kun je die dag je bod doen vanaf 100 Euro.

Dit Kunstproject geeft de groep vrouwen zoveel energie. Na de veiling gaan zij door met een volgend project: Voorlichting geven over borstkanker op scholen met aansluitend de workshop duurzame kleden vervaardigen.

Wil je meer informatie en alvast een voorkijkje op de kleden? Kijk dan op www.haakintegenborstkanker.nl
www.deeland.nl





Haak in tegen borstkanker