Ingezonden persbericht


UITGELICHT NOVEMBER 2008

Erasmusprijs 2008: The New Cosmopolitan

Donderdag 6 november 2008
Aanvang: 14.00 uur
Voertaal: Engels
Toegang: gratis (reserveren verplicht)

In het kader van 50 jaar Erasmusprijs hebben Felix Meritis en Stichting Praemium Erasmianum jonge Europeanen uit The People Network uitgenodigd een essay te schrijven over kosmopolitisme en burgerschap. De auteurs van tien geselecteerde essays zullen deelnemen aan een debat met voormalige Erasmus laureaten. Onderwerp van het debat is de betekenis van kosmopolitisme en de vraag wat nodig is om een goede wereldburger te zijn. Voormalig Erasmusprijs laureaten Claudio Magris, Adam Michnik, Pierre Bernard, Péter Forgács, Sadik Al-Azm en Eduard Nazarski (Amnesty International), evenals de prijswinnaar van dit jaar, Ian Buruma, hebben hun komst bevestigd.

De introductie speech wordt gegeven door Paul Scheffer (bijzonder hoogleraar Grootstedelijke problematiek, Universiteit van Amsterdam).

Moderatoren: Paul Schnabel en Dragan Klaic (bestuursleden Stichting Praemium Erasmianum)

De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de cultuur in Europa. Het thema is dit jaar 'de nieuwe kosmopoliet'. Het Bestuur van de Stichting Praemium Erasmianum heeft de Erasmusprijs 2008 toegekend aan de Nederlands/Britse journalist, essayist en politiek commentator Ian Buruma. Hij zal op 7 november de prijs in ontvangst nemen.

NB: U kunt de workshops alleen bijwonen als toehoorder.

Online partner Felix Meritis:
Reserveren:
+31 (0)20 62 31 311
receptie@felix.meritis.nl
Informatie:
www.felix.meritis.nl
Keizersgracht 324
1016 ez Amsterdam t +31 (0)20 62 62 321
f +31 (0)20 62 49 368 felix@felix.meritis.nl
www.felix.meritis.nl