Ingezonden persbericht


Congres 'Ruim baan voor de ommetjesmaker'

Op donderdag 6 november 2008 wordt gedebatteerd over een netwerk van wandelingen en 'ommetjes' in en rond steden. In aanwezigheid van LNV-minister Gerda Verburg en Amsterdamse wethouder Marijke Vos passeren successen en barrières van 'ommetjes' in Nederland de revue.

'Wandelen begint bij de voordeur', is het statement van de Habitat Coalitie voor de Ommetjesmaker. De coalitie is organisator van het congres en zet zich in voor een wandelnetwerk dat vanaf de voordeur de stadsnatuur inloopt. Het statement roept vragen op: Hoe laten bewoners zich verleiden om meer te gaan bewegen in hun eigen wijk? Kan het netwerk van wandelommetjes in steden verbeterd worden? Hoe maken we wandelingen verkeersveilig, herkenbaar en aantrekkelijker? Deze vragen staan centraal tijdens het congres op donderdag 6 november. Het gaat om het inrichten van de omgeving, het wegnemen van barrières en aantrekkelijk maken van wandelingen en ómmetjes'. In het middagprogramma Nederlandse en buitenlandse voorbeeelden, werk in uitvoering.

Persinformatie en aanmelden
Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij het congres. 'Ruim baan voor de ommetjesmaker'. Journalisten kunnen zich aanmelden op ommetjes@ivn.nl. U kunt voor meer informatie terecht op www.ommetjes.nl of contact opnemen met woordvoerder Jan Erik Burger, (020) 616 78 48, janerik.burger@planet.nl Organisatie: Coalitie Habitat voor de Ommetjesmaker i.s.m. Ministerie LNV Locatie: Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 205, 1011 PG Amsterdam, www.mozeshuis.nl. Tijd: 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Doelgroepen: Stedenbouwkundigen, planologen, erkeerskundigen, recreatiespecialisten, politici, gezondheidsorganisaties en woningbouwcorporaties.

Coalitie 'Habitat voor de ommetjesmaker'
ANWB, Diabetes Fonds, Groen en Handicap, IVN Nederland, KNAU, KNBLO-NL, Landschapsbeheer Nederland, Nederlandse Hartstichting, NIGZ, NISB, NOC-NSF, Op Lemen Voeten, Veilig Verkeer Nederland, Wandelplatform-LAW.