Paul Rosenmöller presenteert resultaten Convenant overgewicht 2008

03/11/2008 12:21

Convenant Overgewicht

PERSUITNODIGING

Nationale Balans Top

6 november 2008

14:00 - 18:00 uur

Corpus, reis door de mens

Willem Einthovenstraat 1

2342 BH Oegstgeest

Paul Rosenmöller presenteert resultaten Convenant overgewicht 2008

Tijdens de Nationale Balans Top op 6 november 2008 presenteert Paul Rosenmöller, als voorzitter van het Convenant overgewicht, het resultaat van de inzet van de 20 Convenantpartners in 2008 in de strijd tegen overgewicht. De resultaten en plannen voor volgend jaar staan beschreven in het jaarverslag Energie in Balans. Het verslag vormt belangrijke input voor de nota Overgewicht die binnenkort naar de Tweede Kamer gaat.

De Convenantpartners (waaronder de voedingsaanbieders, consumenten, gemeenten, werkgevers, werknemers, sportbonden, etc.) formuleerden vorig jaar prioriteiten gericht op de preventie van overgewicht onder jongeren en volwassenen. Dit jaar is vooral gekeken naar de initiatieven die een X-factor hebben. Integrale programma's die een duurzaam karakter hebben, aantrekkelijk en effectief zijn en landelijk verspreid (kunnen) worden en zo een structurele bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. De zoektocht naar deze succesvolle initiatieven is vastgelegd in de film 'Op zoek naar de X-factor', die tijdens de Nationale Balans Top getoond worden.

Programma

14:30 Opening Paul Rosenmöller

14:45 Film: 'Op zoek naar de X-factor'

15:00 'Samen voor ons Eigen: Overgewicht onder Controle krijgen' door Antony Burgmans, voormalig CEO van Unilever

15:30 Pauze en informatiemarkt met 'best practices'

16:00 Parallelsessies met o.a. Jaap Seidell (hoogleraar voeding en gezondheid), Rob Oudkerk (lector leefstijlverandering), Monique L'Hoir (pedagoog/psychotherapeut) Remy HiraSing (kinderarts)

17:00 Overhandiging Energie in Balans 2008 en presentatie plannen 2009

17:30 Paul Rosenmöller in gesprek met het publiek en afsluiting

Het Convenant overgewicht is in 2005 opgericht om de stijgende trend van overgewicht onder jongeren en volwassenen om te buigen. De partners spannen zich in op de gezonde keuze gemakkelijker te maken voor iedereen, op elk moment en elke plaats. Voorbeelden van activiteiten die in het kader van het Convenant zijn ingezet zijn: het Ik kies Bewust-logo, Lekker Fit!, 30minutenbewegen en Dubbel30 Energytour, Fruitautomaten, Werkfruit, Wat eet en beweeg ik -bus.





http://www.convenantovergewicht.nl/nationalebalanstop/

http://www.convenantovergewicht.nl