Ingezonden persbericht


Art.1 presenteert nieuw bestuur

Rotterdam, 6 november 2008

Sinds 1 november 2008 heeft Art.1 een nieuw bestuur. Voorzitter is Tania Barkhuis, directeur van het COC in Amsterdam. Zij volgt Herman Meijer op die sinds de oprichting van Art.1 in 2007 het bestuur voorzat. Barkhuis vormt het nieuwe bestuur samen met Khalid Boutachekourt (penningmeester), Bas Treffers (secretaris), Rita Bos en Alex Geert Castermans.

Wie is wie?
Ieder op hun eigen manier en vakgebied houden de nieuwe bestuursleden zich al jaren bezig met het voorkomen en bestrijden van discriminatie op de verschillende gronden, zoals leeftijd, seksuele gerichtheid, handicap of chronische ziekte, geloof en ras. Hieronder worden zij kort voorgesteld.

Tania Barkhuis (voorzitter)
Tania Barkhuis is directeur van het COC in Amsterdam. Zij is daarnaast medeoprichter van de Dialoogadviesgroep over homoseksualiteit, religie, levensbeschouwing en ethiek. Eerder was zij onder meer lid van het (voormalige) Nationaal Platform voor overleg en samenwerking tegen Racisme en Discriminatie (NPRD).

Khalid Boutachekourt (penningmeester)
Khalid Boutachekourt is directeur van Van de Bunt, adviseurs voor organisatie en beleid. Eerder was hij onder meer directeur van BC&O, adviesbureau voor sociale vraagstukken. Hij bekleedt en bekleedde tal van uiteenlopende functies in projecten en organisaties met betrekking tot de multiculturele samenleving en sociale cohesie.

Bas Treffers (secretaris)
Bas Treffers is ruim 30 jaar bestuurlijk en professioneel betrokken (geweest) bij gehandicaptenbeleid en -organisaties op alle niveaus: lokaal, provinciaal, nationaal en internationaal. Tegenwoordig is hij vice-president van het European Disability Forum. In 2008 verscheen zijn eerste boek 'Man Zonder Voetstappen', een bundeling van 15 jaar columns.

Rita Bos (bestuurslid)
Rita Bos is wethouder geweest van de gemeente Deventer. Daarvoor was zij onder meer betrokken bij vluchtelingenwerk en werkzaam in de zorg. Na haar wethouderschap is zij 6 jaar voorzitter, coördinator en opbouwer geweest van het Elly Hillesum Centrum, dat activiteiten organiseert die gericht zijn op bewustwording van intolerantie, discriminatie en rascisme.

Alex Geert Castermans (bestuurslid)
Alex Geert Castermans was van 2004 tot 2008 voorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Tot 2004 werkte hij onder meer als advocaat en universitair docent. Momenteel is hij hoogleraar Burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden. Hiernaast bekleedt hij diverse functies, zoals rechter-plaatsvervanger van de Rechtbank Den Haag en bijzonder lid van de Advies- en Arbitragecommissie Rijksdienst.

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie stuur een e-mail naar info@art1.nl.

Art.1 is een landelijke vereniging die zich inzet voor het voorkomen en bestrijden van discriminatie (sekse, huidskleur, leeftijd, handicap etc.). Art.1 draagt er aan bij dat iedereen in Nederland gelijk behandeld wordt. De leden van Art.1 zijn lokaal en regionaal werkende antidiscriminatiebureaus. Zij bieden onder meer ondersteuning en advies bij klachten en geven voorlichting. Het landelijk bureau is een expertisecentrum dat onder meer adviseert over (overheids)beleid en is dienstverlenend aan de leden. Website: www.art1.nl.

Güler Çagdas, Ursula Klavert,

Art.1
Schaatsbaan 51
3013 AR Rotterdam
Tel: 010 - 201 02 01
Fax: 010 - 201 02 22
Internet: www.art1.nl