Ingezonden persbericht


WD versnelt prestaties My Passport Studio drive met FireWire 800-interface Mac-gebruikers en creatieve professionals profiteren van grote opslagcapaciteit en hoge snelheid

Amsterdam, 6 november 2008 - WD heeft zijn populaire My Passpoort Studio portable harde schijf uitgebreid met een high-speed FireWire 800-interface. Daardoor beschikken Mac-gebruikers en professionals in de creatieve sector over de snelheid die ze nodig hebben. De nieuwe interface maakt de hard drive de perfecte aanvulling op de onlangs geïntroduceerde Apple MacBook Pro. Met FireWire 800/400- en USB-interfaces bieden de My Passport Studio portable schijven tot maar liefst 500 GB opslagcapaciteit. Ze zijn geformatteerd voor Mac-computers en wegen nog geen 200 gram.

'Fotografen en videofilmers - of het nu hobbyisten of professionals zijn - hebbebben veel opslagcapaciteit nodig voor hun zware bestanden', zegt Jim Welsh, Senior Vice-President en General Manager Branded Products en Consumer Electronics Groups van WD. 'Met een nieuwe FireWire 800-interface versnelt de My Passport Studio het bewerken en overzetten van grote mediabestanden. Het is daarmee de perfecte oplossing voor de mobiele Mac-gebruiker.'

Een ingebouwde en verlichte capaciteitsaanduiding geeft aan hoeveel ruimte nog beschikbaar is op de harde schijf. Dankzij de FireWire- en USB-verbinding is de drive makkelijk mee te nemen. De My Passport Studio is ook inzetbaar voor het back-uppen van Mac-laptops met behulp van de Time Machine-toepassing van Apple.

De My Passport Studio portable harde schijf biedt de volgende mogelijkheden.
- Snelle FireWire 800-interface plus FireWire 400- en USB 2.0-interfaces voor maximale flexibiliteit.
- Hoge-snelheidsturbodrivers voor optimale prestaties (alleen voor Mac-computers).
- Capaciteitsaanduiding biedt in één oogopslag inzicht in de beschikbare schijfcapaciteit.
- Compatibel met de Time Machine-applicatie van Apple. Gebruikers kunnen hun back-ups maken met Time Machine of met de back-upsoftware van hun keus.
- Er is geen aparte adapter meer nodig. Voeding via FireWire of USB (voor computers met beperkte USB-voeding zijn speciale kabels beschikbaar).
- Geformatteerd voor Mac-computers, maar ook makkelijk te herformatteren voor Windows-pc's.
- Vijf jaar garantie.

Prijs en beschikbaarheid
De My Passport Studio is per direct beschikbaar bij geselecteerde retailers en online via www.shopwd.com. De My Passport Studio met FireWire 800/400-interfaces en 500 GB heeft een adviesprijs van ¤ 169,00 incl. btw. De versie met 4400 GB heeft een adviesprijs van ¤ 139,00 incl. btw.

#####

Over Western Digital
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht