Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 6 november 2008

Enteo v6 voor lifecycle management in beveiligde en virtuele omgevingen

FrontRange Solutions heeft een nieuwe versie van de enteo Client Lifecycle solution op de markt gebracht. Enteo® v6 SR2 helpt organisaties met de uitbreiding van hun IT-beheer systemen tot in beveiligde zones en virtuele omgevingen gebaseerd op VMware® Thinapp.

Beveiligde netwerksegmenten -ook wel demilitarized zones (DMZ's) genoemd- tussen internet en het interne netwerk worden tegenwoordig steeds meer gebruikt. Het beheer van IT assets zoals mailservers en webservers in deze delen van het netwerk brengt echter een aantal problemen met zich mee. De enteo Client Lifecycle Management oplossing van FrontRange Solutions vergemakkelijkt het beheer van deze bedrijfskritische systemen zonder dat de settings van de firewall of andere beveiligingsoplossingen veranderd hoeven te worden. Daardoor kan de ICT-afdeling de systemen in de beveiligde zone veel sneller updaten en onderhouden dan nu mogelijk is, waardoor uiteindelijk ook weer de beschikbaarheid en de productiviteit van het netwerk verbetert.

Enteo v6 SR2 maakt het ook mogelijk virtuele toepassingen op dezelfde manier te gebruiken en te beheren als fysieke operating systemen, applicaties en patches. Daardoor kunnen organisaties veel gemakkelijker profiteren van de voordelen van software virtualisatie. Tegelijkertijd voorkomen ze, dat ze er twee separate systemen voor configuratie management voor de fysieke en de virtuele ICT-omgeving op na moeten houden.

"Nu de ICT-omgevingen van organisaties steeds diverser worden, hebben ze baat bij één gestandaardiseerde oplossing, waarmee ze alle aspecten van het ICT-management kunnen uitvoeren; op welke locatie die applicaties ook draaien en of het nu een fysieke of een virtuele omgeving betreft. Met Enteo v6 SR2 krijgen organisaties de beschikking over één enkele oplossing om alle bedrijfskritische software in de hele organisatie te managen en zo het IT-beheer te stroomlijnen", licht Andy Burton, vice-president van de Infrastructure Management Group van FrontRange Solutions toe.

Enteo v6 SR2 biedt tal van nieuwe functionaliteit voor het beheer van clients, zoals ondersteuning voor Windows 2008 Server en integratie met de ITSM-oplossing van FrontRange. Ook kunnen de IT asset data afkomstig van Centennial Discovery direct in enteo geïmporteerd worden. Ook functies als een Business Logic Proxy (BLP), de mogelijkheid om een http-depot op te zetten en natuurlijk ook de integratie van de Thinstall technologie voor de virtualisatie van toepassingen zijn aantrekkelijke features voor organisaties, die te maken hebben met het beheer van een complexe IT-omgeving.


---