Persbericht

Salesforce.com definieert zakelijke cloud computing tijdens Dreamforce 2008 ~ Salesforce.com kondigt verschillende uitbreidingen voor het Force.com platform aan ~

Utrecht, 6 november 2008 - Salesforce.com (NYSE; CRM), de onderneming voor zakelijke cloud computing, organiseert voor de zesde keer haar jaarlijkse Dreamforce-conferentie in San Francisco. Tijdens dit evenement komen klanten, partners, ontwikkelaars en medewerkers bijeen om kennis en ervaring te delen en cloud computing verder te ontwikkelen.

"Het enthousiasme waarmee Dreamforce 2008 is omgeven is een belangrijk teken dat het einde van software in zicht is" stelt Marc Benioff, voorzitter en CEO van salesforce.com. "Dreamforce biedt onze klanten, partners en de rest van onze gemeenschap de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, successen te delen en samen de agenda te bepalen voor de verdere ontwikkeling van zakelijke cloud computing."

Salesforce.com doet tijdens Dreamforce 2008 enkele belangrijke nieuwe aankondigingen.

Force.com Sites: Force.com voor iedere webapplicatie en website Salesforce.com introduceert Force.com Sites, een nieuwe functionaliteit van het Force.com platform waarmee klanten hun websites kunnen draaien in de cloud van salesforce.com. Force.com Sites biedt klanten de mogelijkheid om Force.com gegevens en applicaties te publiceren op iedere website, waardoor meer nieuwe gebruikers bereikt worden via extranet sites, externe websites en online communities. Force.com Sites draait net als andere diensten van salesforce.com volledig binnen de cloud, zonder de extra kosten en complexiteit van traditionele software. Force.com Sites is nu beschikbaar als preview voor ontwikkelaars op: http://developer.force.com.

Force.com voor Facebook: ondernemingen komen in contact met sociale netwerken Salesforce.com en Facebook, 's werelds grootste online sociale netwerksite, introduceren verschillende nieuwe instrumenten om zakelijke productiviteitverhogende applicaties te koppelen aan de kracht van sociale netwerken. Force.com voor Facebook is ontworpen om een wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars te creëren op basis van 120 miljoen Facebook-gebruikers en 100.000 ontwikkelaars van salesforce.com. Salesforce.com neemt hiermee het voortouw op het gebied van zakelijke applicaties voor social computing.

Force.com voor Amazon Web Services: nieuwe instrumenten om het succes van ontwikkelaars te verbeteren Salesforce.com presenteert ook Force.com voor Amazon Web Services tijdens Dreamforce 2008. Hiermee stelt salesforce.com de mogelijkheden van cloud computing voor meer ondernemingen beschikbaar. Met Force.com voor Amazon Web Services (AWS) kunnen ondernemingen, ISV's en ontwikkelaars nieuwe krachtige bedrijfsapplicaties creëren die volledig draaien in de cloud. De applicaties maken hierbij gebruik van zowel de database-, logica- en gebruikersinterface-functionaliteit van Force.com als de opslag- en verwerkingscapaciteit van Amazon S3- en Amazon EC2-diensten. Met Force.com voor AWS hebben ontwikkelaars toegang tot deze diensten binnen het Force.com platform. Zij kunnen hierdoor applicaties ontwikkelen die probleemloos gebruik maken van beide clouds. Door de mogelijkheden die Force.com voor AWS biedt zullen nieuwe type bedrijfsapplicaties ontstaan die cloud computing volledig benutten.

Salesforce CRM: meer innovatie en succes
Salesforce.com slaat ook een nieuwe weg in op het gebied van CRM, dankzij de krachtige cloud computing-benadering van Salesforce CRM. Momenteel helpt Salesforce CRM meer dan 47.700 ondernemingen en 1.1 miljoen abonnees om hun klanten beter te bedienen zonder de kosten, risico's en complexiteit van traditionele lokaal geïnstalleerde software. Met meer dan 50 nieuwe functies biedt Salesforce Winter '09 ondernemingen van iedere omvang de mogelijkheid om de interactie met de klant centraal te beheren vanuit sales, marketing en klantenservice.