Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 november 2008

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Twee gewonden bij aanrijding

Oldenzaal

Een 6-jarige meisje en een 32-jarige vrouw, beiden uit Oldenzaal, raakten op woensdag 5 november gewond bij een aanrijding op de Ossenmaatstraat in Oldenzaal.

Woensdag 5 november omstreeks 14.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Ossenmaatstraat in Oldenzaal. Bleek dat een 32-jarige automobiliste uit Oldenzaal over de N342 reed. Halverwege de afrit Ossenmaatstraat verloor de vrouw controle over haar voertuig, waardoor de auto op de kop in de naast gelegen sloot belandde. De vrouw en haar 6-jarige bijrijdster uit Oldenzaal raakten gewond. De vrouw werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, het 6-jarige meisje kon na behandeling van een ambulancemedewerker overgedragen worden aan haar ouders. (08-139623)

Motorrijder gewond na aanrijding

Enschede

Een 47-jarige motorrijder uit Hengelo raakte op woensdag 5 november gewond bij een aanrijding op de Marssteden in Enschede.

Woensdag 5 november omstreeks 14.40 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Marssteden in Enschede. Bleek dat een 65-jarige bestuurster van een autobus uit Haaksbergen, van een uitrit de Marssteden op wilde rijden. Daarbij zag de vrouw een 47-jarige motorrijder uit Hengelo over het hoofd, die op de Marssteden reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De motorrijder raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-139618)

Vrouw raakt gewond na aanrijding met haar eigen auto

Wierden

Een 77-jarige vrouw uit Hoge Hexel raakte woensdag 5 november gewond toen zij op de Stegeboersweg in Wierden werd aangereden door haar eigen auto.

Woensdagavond 5 november omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Stegeboersweg in Wierden. Bleek dat een 77-jarige vrouw achterwaarts een uitrit af wilde rijden. Tijdens het rijden kreeg de vrouw een melding van haar auto dat een deur niet goed gesloten was. De vrouw stapte uit om de deur goed te sluiten, maar de auto reed verder achter uit de weg op. De auto reed achterwaarts tegen de auto van een 30-jarige automobiliste uit Rijssen, die op de Stegeboersweg reed. Daarbij werd de vrouw door haar eigen auto geraakt en raakte gewond. De 77-jarige vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's werden afgesleept. (08-139727)

Fietser gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Een 42-jarige vrouw uit Rossum raakte woensdagmorgen 5 november gewond toen zij met haar fiets op de kruising Busscherweg / Deurningerstraat in Hengelo werd aangereden door een personenauto.

Woensdagmorgen 5 november werd omstreeks 08.40 uur een aanrijding gemeld op de kruising Busscherweg / Deurningerstraat in Hengelo. Bleek dat een 45-jarige automobiliste uit Hengelo op de Busscherweg reed. Op de kruising Busscherweg / Deurningerstraat verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende fietsster, die op het fietspad van de Deurningerstraat reed. De fietsster, een 42-jarige vrouw uit Rossum raakte bij de aanrijding gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-139415)

Twee jongens aangehouden na mishandeling scholier

Enschede

Een 14-jarige jongen en een 15-jarige jongen, beiden uit Enschede, werden respectievelijk op dinsdag 4 november en woensdag 5 november aangehouden, omdat zij ervan verdacht worden een 13-jarige jongen op 31 oktober te hebben mishandeld.

Vrijdag 31 oktober deed een 13-jarige jongen aangifte van mishandeling. De jongen werd om onduidelijke reden mishandeld door twee jongens op een schoolplein aan de van der Waalslaan in Enschede. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek konden een 14-jarige jongen en een 15-jarige jongen, beiden uit Enschede, respectievelijk op dinsdag 4 november en woensdag 5 november worden aangehouden. De twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08137553)

Motorrijder gewond na aanrijding

Vriezenveen

Een 21-jarige motorrijder uit Geesteren raakte op woensdag 5 november gewond bij een aanrijding op de Oostermaatweg in Vriezenveen.

Woensdag 5 november omstreeks 16.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oostermaatweg in Vriezenveen. Bleek dat een 53-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Raalte over de Oostermaatweg reed. Toen de vrachtwagenbestuurder links een inrit op wilde rijden zag hij een tegemoet komende motorrijder over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De motorrijder, een 21-jarige man uit Geesteren, werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-139698)

Man aangehouden na diefstallen

Enschede

Een 38-jarige man uit Enschede werd op woensdag 5 november aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht meerdere winkeldiefstallen te hebben gepleegd.

Woensdag 5 november omstreeks 13.00 uur werd een winkeldiefstal gemeld in een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. Bleek dat een nog onbekende man parfum had gestolen en er vandoor ging met een fiets. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kon een 38-jarige man uit Enschede in zijn woning worden aangehouden. De man wordt ervan verdacht vaker op deze wijze parfums gestolen te hebben. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-139600)

Man aangehouden na ontdekking skimapparaatje in kaartjesautomaat

Almelo

Een 26-jarige man, afkomstig uit Roemenië, is donderdagmorgen 6 november op het NS station in Almelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een zogenaamd skimapparaat te hebben geplaatst in een kaartjesautomaat van de NS.

Donderdagmorgen 6 november om ongeveer 07.00 uur, werd gemeld dat in een kaartjesautomaat op het NS station in Almelo, een vreemd voorwerp was aangetroffen. Bleek dat een mevrouw had gezien dat er iets vreemds uit de automaat stak. Zij vertrouwde e.e.a. niet en personeel van de NS werd gewaarschuwd. Politiemensen die ter plaatse kwamen, constateerden dat het hier om een zogenaamd skimapparaat ging. Een apparaat waardoor het mogelijk wordt pasgegevens te lezen van mensen die even daarvoor gepind hebben.

In de omgeving werd een man aangetroffen waarvan het vermoeden bestond dat hij het apparaatje in de automaat had geplaatst. De man gedroeg zich vreemd en kon geen plausibele verklaring geven voor zijn aanwezigheid op het station. Hij, een 26-jarige man afkomstig uit Roemenië, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de loop van donderdag de 6e november is de 26-jarige voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets op het station is opgevallen.Vooral de mevrouw die was opgevallen dat er iets vreemds in de kaartjesautomaat zat, wordt verzocht zich te melden. Dit kan bij de afdeling Almelo van de politie Twente op het nummer 0900-8844. (08-139782)

Drugsdealer aangehouden

Enschede

Een 48-jarige Enschedeër is woensdagavond 5 november aangehouden. Hij wordt ervan verdacht harddrugs vanuit zijn woning te verkopen.

Omdat het vermoeden bestond dat er vanuit een woning aan de Haaksbergerstraat in Enschede in harddrugs werd gedeald, is woensdag 5 november een controle uitgevoerd op bedrijvigheden die vanuit dit pand plaatsvonden.

In eerste instantie werden een viertal personen gecontroleerd die in de loop van de woensdagmiddag uit het bewuste pand kwamen. Het vermoeden bestond dat zij harddrugs hadden gekocht. De vier werden nadat ze naar buiten kwamen, aangesproken en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat drie van de vier, twee Enschedese vrouwen van 35 en 42 jaar en een Enschedese man van 33 jaar, ongeveer 0,3 gram cocaïne bij zich hadden die ze in het pand hadden gekocht. Een vierde persoon, een Enschedese van 37 jaar, die samen was met de 33-jarige man, had niets bij zich. De vier werden na verhoor en het afleggen van een verklaring weer heengezonden. De aangetroffen drugs werden in beslaggenomen.

Na overleg met de officier van justitie werd besloten om het pand binnen te gaan. In het pand werd de bewoner, een 48-jarige Enschedeër, aangehouden. Hij had een hoeveelheid harddrugs, vermoedelijk cocaïne, en contant geld in zijn bezit. Drugs en geld zijn in beslaggenomen. De 48-jarige is meegenomen naar het bureau en daar voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (08-132500)

Vrouw mishandeld door een man, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 29-jarige vrouw uit Enschede werd zaterdag 1 november mishandeld door een man op de Ruwestraat / Denneweg en de Landbouwstraat in Enschede. De politie is opzoek naar getuigen.

Maandag 3 november deed een 29-jarige vrouw uit Enschede aangifte van mishandeling door haar ex-partner. De vrouw werd o.a. aan haar haren meegetrokken door de man op de Ruwestraat / Denneweg en de Landbouwstraat in Enschede. De politie is opzoek naar getuigen. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de mishandeling. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Enschede-West, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-138008)

---- --