Ingezonden persbericht


Perscontact: Tim van Donkersgoed, Avid Technology BV, +31 (0)40 2580800, tdonkersgoed@pinnaclesys.com

Pinnacle Systems verbetert Pinnacle Studio versie 12 met nieuwe functionaliteit

De nummer één videobewerkingssoftware nu nog eenvoudiger inclusief ondersteuning voor nog meer formaten

EINDHOVEN, Nederland, 6 november 2008 - Pinnacle Systems Inc., een onderdeel van Avid Technology Inc. (Nasdaq: AVID), kondigt vandaag de 12.1 update aan voor Pinnacle Studio videobewerkingssoftware voor consumenten. De 12.1 update breidt het aantal ondersteunde formaten uit voor de gehele Pinnacle Studio versie 12 familie. De update is voor Pinnacle Studio versie 12 gebruikers als gratis download beschikbaar op de website van Pinnacle Systems.

Met de Pinnacle Studio 12.1 versie, kunnen gebruikers nu nog makkelijker hun video's en foto's invoeren in Studio; ongeacht in welk formaat de camera opneemt. Naast ondersteuning voor camcorders die opnemen op een harde schijf, solid state geheugen, DVD of tape, biedt de 12.1 update:
. Ondersteuning voor het importeren van het QuickTime® .mov-formaat - Bezitters van fotocamera's die video kunnen opnemen als .mov bestand kunnen deze nu in Studio importeren en er enerverende films van maken.
. Ondersteuning voor het uitvoeren van het QuickTime .mov-formaat - Gebruikers kunnen hun film nu ook uitvoeren in standaard definitie QuickTime-formaat en deze delen met MAC®-gebruikers.
. Uitgebreidere ondersteuning voor de nieuwste H.264-gebaseerde camcorders zoals Aiptek H.264 en Sanyo Xacti.
. Prestatieverbeteringen tijdens het bewerken van de film.

Naast de nieuwe QuickTime .mov uitvoermogelijkheid, kan de film ook gebrand worden op DVD, HD-DVD of Blu Ray disc of uitgevoerd worden naar Sony® PSP, Apple® iPod®, gecertificeerde DivX®-spelers, Flash video en mobiele telefoons met 3GP ondersteuning.

Dankzij deze nieuwe mogelijkheden was het nog nooit zo eenvoudig om video in te voeren, te bewerken en te delen met anderen. Naast de inbegrepen, aanpasbare video-effecten voor ervaren gebruikers biedt Pinnacle Studio unieke, op thema gebaseerde bewerkingsmogelijkheden met Pinnacle Montage, dat speciaal ontwikkeld is voor beginners en voor mensen die niet veel tijd hebben voor het bewerken van video's. Met Pinnacle Montage is het mogelijk via meerlaagse, grafische sjablonen video's, foto's en muziek te mixen tot maximaal 18* videosporen. In slechts enkele minuten kan iedereen een leuke film maken met een professioneel uiterlijk

*Alleen mogelijk in Studio Plus versie12 en Studio Ultimate versie12.

Over Pinnacle Studio, Studio Plus en Studio Ultimate versie 12 Vanwege haar ongekende gebruiksgemak is Pinnacle Studio de nummer 1 in de videobewerkingsmarkt voor consumenten in de Verenigde Staten en in grote Europese landen'. Onlangs is Pinnacle Studio bekroond met de prestigieuze "European HD Video Editing 2008-2009" (EISA) award.

Prijs en beschikbaarheid
De 12.1 update voor Pinnacle Studio, Studio Plus en Studio Ultimate is als gratis download beschikbaar voor geregistreerde gebruikers van versie 12. Upgrades voor alle voorgaande Pinnacle Studio versies naar versie 12.1 zijn te koop op de webwinkel van Pinnacle Systems.

Over Pinnacle Systems
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV-tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTV, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Mobile Media en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks. Pinnacle Systems heeft 9 prestigieuze Emmy® Awards ontvangen voor haar technische innovaties en het helpen van consumenten met het bewaren, verbeteren en delen van hun herinneringen op een eenvoudige wijze. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com.

Over Avid
Avid Technology, Inc. is wereldwijd marktleider als fabrikant van oplossingen voor de film- , video-, audio-, 3D animatie- , gaming-industrie en broadcast professionals- alsmede voor thuismuzikanten en videohobbyisten. Avid voert professionele- en consumentenmerken waaronder Avid®, Digidesign®, M-Audio®, Pinnacle Systems, Sibelius®, Softimage® and Sundance Digital®. Een grote meerderheid van de primetime televisieshows, films, commercials en muziek uit de hitparade zijn gemaakt met producten van één of meer Avid-merken. Zowel doorgewinterde professionals als beginnende studenten, kunnen dankzij producten en services van Avid efficiënter, productiever en creatiever werken. Voor meer informatie over Oscar®, Grammy®, en Emmy® award-winnende producten en services van het bedrijf, breng een bezoek aan: www.avid.com.

# # #

© 2008 Avid Technology, Inc. en haar dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. Promoties en kortingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen zonder melding gewijzigd worden. Alle genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen inclusief BTW en kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid, Digidesign, Film Composer, Pro Tools, Pinnacle Systems, Sibelius, Softimage en Sundance Digital zijn een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Grammy is een handelsmerk van National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Bronnen:
' De NPD Group/Retail Tracking/Consumer Video Editing (Jaar 2007) - Verenigde Staten

en gebaseerd op consumentenverkopen in 4 Europese landen (DE, FR, IT en GB opgeteld) jaar 2007 in de GFK Retail-Markt.

---- --