Ingezonden persbericht


Vereniging FME-CWM

Persbericht

Overeenstemming FME en vakverenigingen over werktijdverkorting

Technologische industrie wil personeel behouden

Zoetermeer, 6 november 2008 - De Vereniging FME-CWM heeft overeenstemming met de vakverenigingen over een voorstel voor een regeling van werktijdverkorting (WVT). De ondernemersvereniging in de technologische industrie wil met deze tijdelijke maatregel voorkomen dat vakbekwaam personeel verloren gaat en wil tegelijkertijd de werknemers de mogelijkheid bieden zich verder te scholen. FME wil met het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid binnen een week tot afspraken komen, omdat er op grote schaal ontslagen dreigen.

Flexibiliteit in de regelgeving moet de ondernemers mogelijkheden bieden om het personeel te behouden. Betaling van de nieuwe regeling moet komen uit de ww-fondsen die in de sector door de hoogconjunctuur van de afgelopen jaren goed gevuld zijn. In die periode is veel energie gestoken in het opleiden en aantrekken van vakbekwaam personeel voor de technologische industrie. "Nu onze bedrijven te maken krijgen met vraaguitval als gevolg van de kredietcrisis, moeten we er alles aan doen onze werknemers voor de sector te behouden," aldus Jan Kamminga, voorzitter van FME.

De ondernemersvereniging heeft een meldpunt in het leven geroepen waarop de bedrijven teveel en tekort aan personeel kunnen matchen. Ook kunnen problemen met kredietverstrekking door banken worden gemeld. Kamminga: "Prioriteit is en blijft dat we het financiële stelsel weer op orde krijgen, want op dit moment merken we dat de banken op hun geld blijven zitten. Daardoor loopt de kredietverstrekking terug." Woensdag 12 november gaan de ondernemers in debat met minister Donner van SZW tijdens het FME-jaarcongres in Nijkerk.

----------