Gemeente Dinkelland




GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Van: Joost Meijer
Datum: 05 november '08
Betreft: Overeenkomst Sportzaal Rossum
Bouw sportzaal Rossum start in 2009!

St. Joseph Almelo en de gemeente Dinkelland hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van een sportzaal aan de Oranjestraat in Rossum. St. Joseph bouwt de sportzaal voor de gemeente Dinkelland en draagt deze over aan de gemeente. St. Joseph krijgt daarvoor in ruil bouwgrond voor de bouw van maximaal 9 woningen naast de sportzaal en een bouwclaim van 26 woningen in de gemeente Dinkelland waarvoor de reguliere bouwgrondprijs betaald zal moeten worden.

Dinkelland is al geruime tijd bezig om een sportzaal in Rossum gerealiseerd te krijgen. Nadat eerdere pogingen zijn gestrand, kan naar verwachting in 2009 dan toch de schop de grond in voor de sportzaal. De sportzaal die gebouwd wordt volgens de NOC/NSF-norm voor sportaccommodaties gaat onder andere onderdak bieden aan de gymlessen van basisschool de Kerkewei, volleybalvereniging Rosstars, zaalvoetbal voor de jeugd van RSC, gymnastiekverenigingen en mogelijk als trainingsaccommodatie voor handbalvereniging RSC.

Met deze overeenkomst snijdt het mes aan twee kanten. De sportverenigingen in Rossum krijgen niet alleen de beschikking over een prachtige nieuwe sportzaal, ook kan er nu eindelijk weer gebouwd worden in Rossum. Reden dus voor tevredenheid bij de betrokken partijen. Wethouder Engbers van Dinkelland: 'Eindelijk komt de sportzaal er. Het heeft veel tijd en energie gekost, maar we zijn ontzettend tevreden over het resultaat wat nu voorligt. Rossum krijgt een schitterende sportzaal! St.Joseph is eveneens tevreden. 'Dhr. J. C. Kamst directeur-bestuurder van St. Joseph: 'Met de bouw van deze sport accommodatie vervullen wij een lang gekoesterde wens van de gemeenschap in Rossum en kunnen wij laten zien wat wij op het gebied van wonen en leven voor Dinkelland kunnen betekenen. We zijn dan ook heel blij met deze kans.'




Gemeente Dinkelland