Gemeente Boxtel


Raadswerk


In Raadswerk besteden we elke week aandacht aan de Boxtelse gemeenteraad. U leest wat er voor de commissies en raad op de agenda staat of u krijgt een verslag van werkbezoeken of andere bijeenkomsten. Ook besteden we aandacht aan de besluiten van de gemeenteraad.


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


Begroting 2009 in raad

Op donderdag 6 november wordt de raadsvergadering van 28 oktober voortgezet over de ontwerp programmabegroting 2009. De vergadering vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, ingang aan de Dr. Van Helvoortstraat, en begint om 19.30 uur. Bekijk de agenda...

Boxtel op weg naar 2020

Net als 10 en 20 jaar geleden gaat de gemeente Boxtel een strategische visie voor de komende 10 jaar ontwikkelen. Welke kant het op moet met Boxtel is een vraag die vooral aan de inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel zelf zal worden gesteld.

Hoe ziet Boxtel er in 2020 uit? Zijn we ?de groenste stad van Nederland?, zonder autoverkeer in de binnenstad, met een uitgebreid openbaarvervoernetwerk, en nieuwe woonwijken gebouwd rond gemeenschappelijke groene ruimtes? Worden we een ?Hightech financial services center? waar naast het Rabobank Datacenter tal van andere dienstverlenende bedrijven en financiële hoofdkantoren zich rond de spoorzone vestigen? Of focussen we vooral op leefbare wijken, waar ouderen en jeugd zich in hun element voelen en waar zorg, dienstverlening, onderwijs en kinderopvang voor iedereen onder handbereik is?

Het is leuk en nuttig om te filosoferen over zo?n toekomstbeeld. Zeker omdat wat je over 10 jaar gerealiseerd wilt zien, nu al ingezet moet worden. Daarom heeft de gemeente Boxtel ervoor gekozen om, net als 10 en 20 jaar geleden, een strategische visie te gaan ontwikkelen voor de periode 2010-2020. Daarbij is de inbreng van inwoners van de gemeente van groot belang. Zij worden straks uitgenodigd om letterlijk samen rond de tafel te gaan zitten en hun eigen toekomstbeelden te schetsen.

Bureau K plus V gaat de ontwikkeling van de strategische visie begeleiden. Bureau K plus V gaat zich de komende maand vooral richten op het maken van een ?foto? van Boxtel. Dat wil zeggen een goed beeld van wat er in het Boxtel van nu leeft en speelt. Begin 2009, in januari en in maart, vinden de discussies met burgers plaats.

In de rubriek Raadswerk houden we u regelmatig op de hoogte van de voortgang van het proces. Binnenkort is ook op www.boxtel.nl alle informatie te vinden. Als u nu al specifieke vragen of ideeën heeft, kunt u contact opnemen met Veerle van den Broek, (0411) 655817 of  via e-mail vbr@boxtel.nl.


30-10-2008


Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl