Gemeente Boxtel

Aanpak bomen op 17 probleemlocaties

In augustus 2007 heeft de gemeenteraad van Boxtel het Bomenbeleidsplan vastgesteld. In dit plan wordt aangegeven welke bomen op welke plekken staan of moeten komen. Maar in het verleden zijn op sommige locaties in feite de verkeerde bomen geplant. Vaak zijn dat eiken die intussen voor overlast zorgen. Daarbij gaat het onder andere om wortelgroei waardoor de trottoirs, fietspaden of wegen worden beschadigd. Ook tasten de wortels de rioleringsbuizen aan. Maar ook zijn bomen vaak zo groot geworden dat ze tegen woningen aangroeien.

De gemeente heeft nu in het kader van het Bomenbeleidsplan en de reacties van inwoners geïnventariseerd op welke plekken er in feite verkeerde bomen staan.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Er zijn in totaal 17 probleemlocaties waar de gemeente dit najaar en in het voorjaar van 2009 aan de slag gaat om het op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld door bomen te rooien en te vervangen door andere meer geschikte bomen. De gemeente wil zo niet alleen de jarenlange ergernis van bewoners oplossen maar ook op diverse plekken het straatbeeld verbeteren door een goede boomkeuze. Nu met bomen die ook op langere termijn passen in de woonstraten.

Maar uitgangspunt bij deze klus blijft dat het totale aantal bomen in de wijk / het dorp niet veranderd.

Probleemlocaties in beeld

Op de volgende locaties worden de probleembomen aangepakt:

Centrum / Breukelen

Fellenoord

Van Hugenpothstraat

Kasteellaan

Van Leeuwenstraat

Parallelweg Noord

Oost

- Berkengaard

- Lijsterbesgaard

- Hendrik Verheeslaan

Selissenwal

- Achterberghstraat

- Van Randerodestraat

- Vendelstraat

Liempde

- Den Dorsberg

- Den Dries / Den Achterhof

- Dorpsstraat

- Goossenbunder

- Hogenbergseweg

- Oude Dijk

- Smidsepad / De Geerakkers

Bezwaar

Derdebelanghebbenden, die van mening zijn door het verlenen van dit collegebesluit rechtstreeks in hun belang te zijn getroffen, kunnen hiertegen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na verzenddatum van deze kapvergunning bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel een gemotiveerd bezwaarschrift indienen.

Inzage

Het plan van aanpak van de 17 probleemlocaties ligt vanaf vrijdag 7 november 2008 ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis, ingang Markt, en bij de bibliotheek aan de Burgakker.

06-11-2008

Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl