Gemeente Boxtel

Eenmalige uitkering voor sociale minima

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel heeft in zijn vergadering van 4 november 2008 beleidsregels vastgesteld voor de eenmalige uitkering voor sociale minima.

In de beleidsregels is vastgelegd dat inwoners met een inkomen tot 120 % van de geldende bijstandsnormen en een vermogen beneden de vermogensgrens van de Wet Werk en Bijstand in aanmerking kunnen komen voor deze regeling.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Automatisch op de rekening

Wie op 1 januari 2008 een bijstandsuitkering heeft, hoeft geen aparte aanvraag in te dienen. Zij krijgen de uitkering van 50 euro automatisch op hun rekening gestort. Alle personen die in de loop van 2008 een van de minimaregelingen heeft gekregen en aan wie die ook is uitbetaald krijgen ook deze eenmalige uitkering gewoon op hun bank of girorekening gestort.

Zelf aanvragen

Wie pas na 1 januari 2008 een bijstandsuitkering heeft gekregen, moet nog wel zelf een aanvraag indienen. Alle andere personen, die denken dat zij voor deze eenmalige uitkering in aanmerking komen, kunnen deze aanvragen via het Loket WegWijs.

Inzage

U kunt de beleidsregels Eenmalige uitkering sociale minima 2008 inzien in de leeskamer van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de leeszaal van de bibliotheek aan de Burgakker. De beleidsregels kunt u ook vinden op de pagina http://www.boxtel.nl/beleidsregels.php. 

06-11-2008

Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl