Gemeente Boxtel

Duits Lijntje terug op de kaart

Het Programmabureau Duits Lijntje bestaat nu officieel een half jaar. Het is opgericht om in de 10 gemeenten van Brabant en Limburg, waar het Duits Lijntje ligt, uitvoering van projecten  zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarbij gaat het om projecten ter versterking van het traject op ecologisch, historisch en recreatief gebied. En nu gaat het Programmabureau daadwerkelijk van start. De schop gaat de grond in!

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Het Programmabureau Duits Lijntje coördineert de uitvoering van de vele projecten en ideeën van gemeenten, belangenorganisaties en particuliere initiatiefnemers. Inmiddels is het Duits Lijntje een begrip geworden bij de gemeenten, provincie en andere betrokken instanties. Het Duits Lijntje omvat het traject van Boxtel tot Gennep en gaat dan verder in Duitsland. Er zijn tevens contacten met Duitse partners om daar ook te komen tot een visie.

Er zijn veel ideeën en projecten langs het Duits Lijntje. Die lopen uiteen van aanleg van natuur tot het realiseren van recreatieve routes en restaureren van cultuurhistorische elementen. Het Programmabureau neemt deze ideeën ter hand en kijkt welke mogelijkheden er zijn om over te gaan tot de uitvoering. Ze koppelen vragen uit organisaties aan mensen die antwoord kunnen geven, bieden ondersteuning en stimuleren samenwerking. Zo komen we steeds dichter bij het doel: Duits Lijntje terug op de kaart!? 

Aanmelden nieuwe initiatieven

Voor nadere informatie of het doorgeven van initiatieven / ideeën kunt u terecht bij het Programmabureau Duits Lijntje, Postbus 88, 5430 AB Cuijk, 06 50539907 of via e-mail nvandenberg@rmb.nl.

06-11-2008

Gemeente Boxtel

0411 - 655 911

gemeente@boxtel.nl