Gemeente Zijpe


2008-10-23 Informatiemarkt voor chronisch zieken uit Schagen en Zijpe op 7 november
Foto infostand MEE

In samenwerking met de gemeenten Schagen en Zijpe organiseert MEE Noordwest-Holland een informatiemarkt voor chronisch zieken op vrijdag 7 november a.s. in het Makado winkelcentrum in Schagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Leven met medicijnen en hulpmiddelen

Van 7 tot en met 13 november vindt de landelijke Week van de Chronisch Zieken plaats met het thema `Leven met medicijnen en hulpmiddelen'. In dit kader zetten veel organisaties en particulieren landelijk diverse activiteiten op. In Schagen organiseert MEE Noordwest-Holland in samenwerking met de gemeenten Schagen en Zijpe een informatiemarkt voor chronisch zieken, lichamelijk beperkten en hun mantelzorgers.

Op de informatiemarkt presenteren regionale en landelijke organisaties hun diensten en mogelijkheden door het geven van informatie, voorlichting en advies, maar ook met voorbeeldmateriaal. De aanwezige organisaties helpen en ondersteunen mensen bij het maken van de juiste keuzen in de zorg en het sociale leven.

Modeshow

Niet alleen ter opluistering, maar ook met de gedachte, dat mensen met een chronische ziekte of beperking maatschappelijk op dezelfde wijze moeten kunnen participeren in de samenleving, wordt er rond 14.30 uur een minimodeshow aangeboden in het Makado winkelcentrum. Tijdens deze minimodeshow wisselen deelnemers met en zonder beperking of chronische ziekte elkaar af op de rode loper. Winkeliers als Miss Etam, Outline Herenmode, Street One, Didi en Gapa Lederwaren stellen hun kleding en accessoires kosteloos voor dit initiatief ter beschikking. Een leuk moment de nieuwste collecties van dichtbij te bekijken!

Vervoer

Uiteraard is de informatiemarkt een leuke en gezellige gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten! De toegang is gratis. Voor aangepast vervoer kunnen mensen contact opnemen met de OV-taxi, de buurtbus Zijpe/Schagen en Stichting Aktie Graag Gedaan in Schagen. Natuurlijk is er in Schagen ook ruime parkeergelegenheid wanneer mensen met eigen vervoer komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Link of Jeanet Heinen projectleiders bij MEE Noordwest Holland, telefoonnummer 0223-688688.