Gemeente Lingewaard


Vrijdag 7 november a.s. start in Lingewaard de campagne "Alcohol? Niet te vroeg, niet te vaak en niet te veel!" Het is een grote campagne die samen met vijf buurgemeenten wordt gehouden om zo het alcoholgebruik onder jongeren (met name onder jongeren tussen 10 en 18 jaar) te verminderen.

Het is een brede, meerjarige campagne, die zich niet alleen richt op de ouders en de jongeren, maar ook op (sport)verenigingen, horeca, slijters, supermarkten, scholen, ouderraden etc. De praktijk en cijfers van het alcohol- en drugsgebruik van jongeren baart onze gemeente zorgen. De gezondheid en veiligheid van de jeugd ligt ons na aan het hart.
Recent onderzoek wees uit dat jongeren in onze gemeente veel alcohol drinken, net als hun leeftijdsgenoten in Nederland. Ook beginnen kinderen op jongere leeftijd te drinken - al op de basisschool - wordt er gedronken.

De risicos en gevolgen van te vroeg, te vaak en te veel alcohol zijn aanzienlijk: het drinken van alcohol op jonge leeftijd betekent kans op hersenschade, slechtere schoolprestaties en verslaving. Verstandig alcoholgebruik doorvoeren bij jongeren is lastig. Alcohol is immers overal. Toch willen de regiogemeenten een ondersteunende rol vervullen in het attenderen op de gevolgen van alcoholgebruik.

Start campagne Logo
Vrijdag 7 november a.s. start dus in Lingewaard de campagne met een bijeenkomst in het OBC Junior College te Bemmel.Tijdens de bijeenkomst wordt door de heer Dr. Van der Lely aandacht besteed aan de (medische) consequenties van het gebruik van alcohol op jonge leeftijd. Tevens wordt op die avond het plan van aanpak van de campagne gepresenteerd door de projectleider mevrouw Ineke Knuiman.

De gespreksleider van deze avond is de bekende Tv-presentator Filemon Wesselink.

Naast de ouders en de jongeren worden ook de scholen, de ouderraad, de slijterijen, supermarkten, cafés en de sportverenigingen met kantines uitgenodigd.

Bent u ook geïnteresseerd in dit onderwerp, dan bent u op vrijdag 7 november a.s. van harte welkom. De deuren van het OBC-Juniorcollege, Drieske 4 te Bemmel zijn vanaf 19.00 uur geopend en de avond begint om
19.30 uur.