Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof.dr. Hau Lee eredoctor aan jarige Erasmus Universiteit

Stanford-hoogleraar spreekt op symposium

Ter gelegenheid van het eredoctoraat van prof.dr. Hau Lee organiseert de Rotterdam School of Management, Erasmus University op vrijdag 7 november 2008 het symposium Creating the Future in Global Trade and Logistics. Prof.dr. Hau Lee is een van de toonaangevende wetenschappers op het gebied van supply chain management. Het symposium is bedoeld voor vertegenwoordigers van de logistieke industrie, overheden en kennisinstituten.

Supply chain management, ook wel integraal ketenbeheer genoemd, is een principe waarbij door het verbeteren van processen en samenwerking met leveranciers en afnemers een betere functionaliteit van het deelnemende bedrijf in de keten ontstaat. De internationale handel moet gefaciliteerd worden. De belangrijkste factor daarbij is de optimalisatie van logistieke prestaties in wereldwijde transportketens. Door de groeiende noodzaak van veiligheid, duurzaamheid en operationele performance ontstaat er een steeds grotere afhankelijkheid van informatie en coördinatie tussen netwerken.

Als toonaangevend wetenschapper op het gebied van supply chain management, was Hau Lee nauw betrokken bij de ontwikkeling van vele innovaties en initiatieven. Hij verschafte grensverleggende wetenschappelijke en bestuurlijke inzichten in belangrijke kwesties als het bullwhip effect in supply chains en veiligheid in wereldwijde transportketens. Ander recent werk van zijn hand heeft betrekking op het kwantificeren van de voordelen die technologieën voor keten transparantie kunnen bieden.

Op het symposium spreken, naast prof.dr. Hau Lee, levert ook prof.dr. Duncan McFarlane, hoogleraar Service and Support Engineering aan Cambridge University een bijdrage. Tevens spreekt de erepromotor van Hau Lee, prof.dr. Jo van Nunen.

Ter gelegenheid van de 95ste Dies Natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvangen ook prof.dr. Sonia Livingstone, hoogleraar Sociale Psychologie aan de London School of Economics and Political Science, en prof.dr. Guido Calabresi, emeritus hoogleraar Yale University Law School en één van de meest geciteerde rechtswetenschappers van dit moment, een eredoctoraat.