Erasmus Universiteit Rotterdam

Communicatiewetenschapper Sonia Livingstone eredoctor jarige Erasmus Universiteit

Ter gelegenheid van haar eredoctoraat op vrijdag 7 november 2008, geeft communicatiehoogleraar prof.dr. Sonia Livingstone die ochtend de lezing Comparative and transnational approaches to the field of media and communications: reflections from the project EU Kids online. Sonia Livingstone is hoogleraar aan de London School of Economics and Political Science. Zij ontvangt het eredoctoraat op voordracht van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen, voor haar grensverleggend onderzoek naar nieuw mediagebruik van kinderen en jongeren en de sociale contexten van de omgang met nieuwe media.

Livingstone geldt als een van de meest getalenteerde communicatiewetenschappers van deze tijd. In haar lezing gaat zij in op methoden die gebruikt worden in onderzoek naar mediagebruik van kinderen, zoals bij het EU Kids Online project. Daarbij worden in 21 landen kinderen gevolgd in hun mediagebruik. Livingstone doet aanbevelingen voor vergelijkend onderzoek in de toekomst. Erepromotor van Sonia Livingstone is prof.dr. Susanne Janssen, hoogleraar Media en Cultuur. Tijdens het ochtendprogramma zijn er ook bijdragen van prof.dr. Jos de Haan, bijzonder hoogleraar ICT, Cultuur en Kennissamenleving (EUR), prof.dr. Liesbeth van Zoonen, hoogleraar Media en Populaire Cultuur (UvA).

Ter gelegenheid van de 95ste Dies Natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvangen ook prof.dr. Hau Lee, hoogleraar Operations, Information and Technology Management aan Stanford University, en prof.dr. Guido Calabresi, emeritus hoogleraar Yale University Law School en één van de meest geciteerde rechtswetenschappers van dit moment, een eredoctoraat.