Gemeente Waterland

30 oktober 2008

Commissaris van de Koningin opent uniek complex De Werf

De Werf in Monnickendam vanaf 7 en 8 november 2008 officieel in gebruik

Het complex De Werf met een brandweer-, ambulance- en politiepost én 53 appartementen wordt op vrijdag 7 november 2008 om 15.00 uur officieel geopend. De Commissaris van de Koningin van Noord Holland, de heer H. Borghouts, verricht de officiële openingshandeling. Zaterdag 8 november 2008 is er van 12.00 tot 17.00 uur open huis.

Met de bouw van De Werf, gelegen op de hoek van de Bernhardlaan/Graaf Willemlaan in Monnickendam, is de gemeente Waterland in alle opzichten een bijzonder complex rijker. Qua architectuur is er sprake van een fraai pand dat uitstekend in zijn omgeving past. De architect heeft voor zijn ontwerp de scheepsbouw als referentie gebruikt en hiermee aansluiting gezocht bij de historie van Monnickendam. Ook is met realisatie van De Werf toepassing gegeven aan het provinciaal beleid van "dubbel" grondgebruik waarbij bouwen voor wonen, werken en voorzieningen wordt gecombineerd. Dat de ambulante diensten nu "onder één dak" in een adequate accommodatie zijn ondergebracht, is uniek voor Waterland en zorgt ervoor dat aan inwoners een betere service verleend kan worden.

Het publiek is zaterdag 8 november 2008 tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom om de huisvesting van politie, brandweer en ambulance te bekijken. De ambulante diensten organiseren tijdens deze middag verschillende leuke activiteiten. Bij de ambulancepost van de VZA kan een ambulance worden bezichtigd en zijn er medewerkers aanwezig om daar iets over te vertellen. Bij de politiepost kunnen kinderen op een politiemotor op de foto, bij de brandweer een rondje meerijden met een klassieke brandweerauto en de bepakking van een brandweervoertuig bekijken. Bovendien hebben medewerkers van de brandweer en politie een puzzeltocht uitgezet, wordt er voorlichting gegeven over veiligheid en vertellen zij over hun werkzaamheden.

---