Gemeente Zijpe


2008-10-30 Burgemeester opent en wethouders sluit informatiemarkt op feestelijke wijze
Foto infomarkt chronisch zieken makadocentrum.JPG

Op 7 november a.s. opent de Burgemeester van Schagen, de heer G. Westerink, de informatiemarkt voor chronische zieken, lichamelijk beperkten en mantelzorgers in het Makado Centrum in Schagen rond 10.30 uur. De opening krijgt een feestelijk tintje met een humoristische knipoog. Genodigden, bezoekers en voorbijgangers zijn van harte welkom. Rond 16.30 uur sluit wethouder B. Blonk van de gemeente Zijpe de markt af.

Op deze dag gaat in het hele land de week van de chronisch zieken van start met het thema leven met medicijnen en hulpmiddelen. Dit thema is leidend geweest voor de keuze van organisaties die zich presenteren op de informatiemarkt. Zo vinden mensen informatie over gehandicapten-platforms, aangepast sporten, hulpmiddelen, indicaties, fondsen en verenigingen, maar ook presenteren de WMO-loketten van de gemeenten Schagen en Zijpe zich, naast het Zorgkantoor en MEE Noordwest-Holland. Een variëteit aan informatie, documentatie en hulpmiddelen is verkrijgbaar bij de mensen die de informatiekramen bemannen. Deze markt is van 10.00 tot 17.00 uur open en vrij toegankelijk voor publiek .

Mensen kunnen rustig de tijd nemen de gewenste informatie te verkrijgen op de binnenpleinen van het Makado Centrum. Natuurlijk een geschikte gelegenheid andere lotgenoten en mantelzorgers te ontmoeten. Ook bieden de overdekte terrassen van de cafetarias De Wit, De Carrousel en Smultaria een gezellige plek even neer te strijken voor een kop koffie en een versnapering.

Rond 14.30 uur wordt de aanwezigen een minimodeshow aangeboden. Het unieke aan deze show is, dat mensen met en zonder een beperking of chronische ziekte zich afwisselend aan het publiek laten zien in de laatste mode en accessoires van winkeliers in het Makado Centrum. Niet zozeer de glamour van een modeshow is hier leidend, als wel de gedachte van maatschappelijke integratie en participatie van mensen ongeacht hun gezondheidssituatie.

Winkeliers Simpl, Miss Etam, Didi, StreetOne, OutLine Herenmode, Gapa Lederwaren en InDubio stellen hun collectie voor de show beschikbaar. De modellen krijgen allemaal de gelegenheid een keer vooruitlopend op de modeshow de te showen kleding en accessoires in de winkels te passen.

MEE Noordwest-Holland organiseert deze dag met ondersteuning van de gemeenten Zijpe en Schagen. Naast winkeliers, het Makado Centrum, Het Pact Promoties, de cafetaria-eigenaren en organisaties op de informatiemarkt, heeft MEE Noordwest-Holland ook de GGZ betrokken bij het maken van de lunches voor de standhouders en De Kroft en De Stern voor het maken van presentjes voor deze dag. Vooral een dag, waarop mensen in en rond het welzijnsveld elkaar kunnen tegenkomen.