Gemeente Maastricht

Afsluiting Kennedybrug richting Centrum/Tongerseplein

Van vrijdag 7 november 18.00 uur tot en met maandag 10 november 06.00 uur.

In verband met het vervangen van de metalen verbindingsdelen is de Kennedybrug in de richting Centrum/Tongerseplein voor alle verkeer afgesloten van vrijdag 7 november 18.00 uur tot en met maandag 10 november 06.00 uur. De Prins Bisschopsingel is wel in twee richtingen beschikbaar. De aard van de werkzaamheden is dusdanig dat ze in een aaneengesloten periode van 60 werkuren moeten plaatsvinden. Uitvoeren tijdens alleen de nachtelijke uren is derhalve geen optie.

Het autoverkeer wordt tijdens het weekend omgeleid via de Noorderbrug. Het afsluiten van de Kennedybrug zal naar verwachting leiden tot extra verkeersdrukte en vertragingen in de hele stad. Tijdens de piekmomenten zullen verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Automobilisten en inwoners worden door middel van lichtkranten vanaf maandagavond 3 november op de aanrijroute geattendeerd op de komende afsluiting van de Kennedybrug. Inwoners van Maastricht en Heuvelland worden ook geïnformeerd via een advertentiecampagne in De Limburger, via de gemeentelijke communicatiemiddelen en via de site www.maastrichtbereikbaar.nl.

De werkzaamheden in het weekend van 7 tot en met 10 november zijn, mits de weersomstandigheden gunstig blijven, tevens de laatste werkzaamheden van het onderhoudsproject van de Kennedybrug. Na dit weekend vinden er geen afsluitingen en omleidingen meer plaats. Het werk is geheel volgens planning uitgevoerd.