Vlaamse Overheid

hoger onderwijs' op 7 november 2008 in Brussel

Eerste 'Markt duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs' op 7 november 2008 in Brussel

Vlaamse overheid

woensdag 5 november 2008

Hoe integreert u duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs? En hoe zit het met de integratie van de drie P's (people, planet, prosperity) in de Vlaamse hogescholen en universiteiten? In Vlaanderen proberen honderden mensen dagelijks een concreet antwoord te geven op die vragen. De 'Markt duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs' brengt hen nu samen in Brussel om een dag lang ervaringen uit te wisselen, te netwerken en om er te leren van de beste voorbeelden. In de voormiddag geeft Jasmin Godemann, hoofd van de leerstoel Duurzame Ontwikkeling van de UNESCO, een lezing over de stelling dat onderwijs in duurzame ontwikkeling onmogelijk is in de huidige academische structuur. Na de lezing volgt een debat daarover dat zo goed als zeker voor vuurwerk zal zorgen. In de namiddag krijgen docenten, studenten en andere geïnteresseerden de kans om tijdens de 'Markt duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs' ideeën op te doen om zelf aan de slag te gaan rond het thema duurzame ontwikkeling in hun organisatie.

De 'Markt duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs' is een gezamenlijk initiatief van Duurzaam Hoger Onderwijs Vlaanderen (DHO Vlaanderen), Ecocampus (Vlaamse overheid, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie) en Sociale Economie op de Campus.

Programma:
9 uur Ontvangst
9.30 uur Verwelkoming - inleiding
10.15 uur Jasmin Godemann (Universiteit Luneburg, UNESCO-chair Higher Education for Sustainable Development) 11.15 uur Panelgesprek
12 uur Lunch
13.30 uur Opening van de Markt
Doorlopende markt met interactieve sessies (tot 16 uur)

Praktisch:

Vrijdag 7 november
Voormiddag: Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15, 1000 Brussel Namiddag: Boudewijngebouw, Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel

Meer informatie over de 'Markt duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs' vindt u op http://ecocampus.lne.be en http://www.dhovlaanderen.be/index.php?gm=4G9JH56L3&lang=&view=61.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Elke Vanwildemeersch
Tel: 02 553 76 88
Email: elke.vanwildemeersch@lne.vlaanderen.be

Magali Decloedt
Tel: 02 523 80 84
Email: magali.decloedt@dhovlaanderen.be