Politie Haaglanden

Extra persbericht 6 november Veiligheidsmonitor

Haaglanden, 06-11-2008 o Start veiligheidsmonitor 2008 Vrijdag 7 november start in de regio Haaglanden de Veiligheidsmonitor 2008.

Ruim 26.000 inwoners van de regio Haaglanden krijgen een brief waarin wordt gevraagd online een aantal vragen te beantwoorden. Nieuw is de verdieping naar de vier Haagse krachtwijken. De vragen gaan over criminaliteit, onveiligheidgevoelens, problemen in de buurt, preventiemaatregelen en het optreden van de politie en gemeente. In april zullen de uitkomsten van het onderzoek bekend worden. Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag gebruiken de informatie uit de Veiligheidsmonitor om de aanpak beter af te stemmen op de wensen van de bevolking.

Burger wordt gevraagd naar concrete problemen
De Veiligheidsmonitor komt in de plaats van de Politiemonitor Bevolking die de afgelopen jaren is uitgevoerd. Net als in de Politiemonitor wordt in het kader van de Veiligheidsmonitor burgers gevraagd aan te geven welke problemen zich in hun wijk voordoen en met voorrang moeten worden aangepakt. De politie en gemeente kunnen dan, in samenwerking met partners en de burger, meer gericht aan de slag. Met de verdieping naar de krachtwijken kan de voortgang en het effect van de aanpak van deze wijken in beeld worden gebracht.

Een maand enquêteren
Het onderzoek start op 7 november 2008 en duurt tot en met januari 2009. De burgers die schriftelijk worden uitgenodigd de online vragenlijst in te vullen, kunnen in een later stadium telefonisch worden benaderd. Het onderzoek wordt, in opdracht van Politie Haaglanden en gemeente Den Haag, uitgevoerd door Intomart GfK.