Gemeente Nijkerk


Landelijke TMO reddingsdemonstratie in Nijkerk

Op vrijdagmiddag 7 november vindt in Nijkerk een grootschalige, multidisciplinaire reddingsdemonstratie van de landelijke Taskforce Management Overstromingen (TMO) plaats. TMO heeft zich de afgelopen twee jaar ingezet om Nederland (bestuurlijk) beter voor te bereiden op grootschalige overstromingen. Wat er is bereikt? Dat wordt op 7 november in ons eigen Nijkerkernauw aan het Nederlandse publiek getoond.

De gemeente Nijkerk treedt 7 november op als gastheer en draagt samen met TMO zorg voor een goed verloop van de demonstratie. De burgemeester en TMO ontvangen voor het stadhuis zo'n 100 tot 150 genodigden. Het wordt dus vrij druk rondom het stadhuis.

Pendelbussen
De TMO landelijke reddingsdemonstratie op 7 november van 14.30 tot 16.00 uur wordt een waar spektakel. De gemeente Nijkerk nodigt omwonenden en inwoners graag uit om erbij te zijn. Er is ruimte voor zon 700 bezoekers, maar er is beperkte parkeergelegenheid bij het demonstratieterrein. Kom dus liefst op de fiets,met het openbaar vervoer of per pendelbus. Tussen 13.30-18.00 uur rijden er pendelbussen van het stadhuis Nijkerk naar het demonstratieterrein en weer terug. Voor een gratis (warm) drankje tijdens de demonstratie wordt ook gezorgd.

Kijk voor meer informatie over de TMO en de reddingsdemonstratie op: www.platformoverstromingen.nl.

Woonwijk onder water in Nijkerkernauw
Een deel van Nederland is overstroomd als gevolg van een orkaan die over de Noordzee heeft geraasd. Preventieve evacuatie van mensen en dieren heeft plaatsgevonden. Maar niet iedereen was in staat op tijd een veilig heenkomen te vinden. Brandweer, defensie en reddingsbrigade redden slachtoffers van daken en brengen ze naar het gewondennest op het naastgelegen strand. Op het strand wordt de eerste geneeskundige hulp verleend. Duikers voeren onder water reddingsacties uit. Dit alles wordt in scène gezet en in beeld gebracht in het Nijkerkernauw, nabij het T-huis aan de Zeedijk.