Gemeente Noordenveld

voor Klimaatstraatfeest

Wethouder geeft aftrap voor Klimaatstraatfeest

Gepubliceerd op: 06 november 2008

Wethouder Geert Wolters geeft op vrijdag 7 november 2008 om 17.30 uur de aftrap voor het Klimaatstraatfeest in de Van Bergenstraat in Roden. Hij doet dat samen met een buurtbewoner en met Johan Dijk, directeur van Woonborg. De aftrap vindt plaats in een speciale tent die Milieufederatie Drenthe en Woonborg voor deze gelegenheid hebben neergezet.

Het Klimaatstraatfeest in Roden is de Drentse aftrap van de landelijke Klimaatstraatfeestcampagne. Voor de Van Bergenstraat is gekozen omdat Woonborg hier een aantal huurwoningen gaat opknappen met onder andere isolatiemaatregelen. Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert heel Nederland feest voor een beter klimaat. Honderden straten gaan de komende maanden aan de slag om energie te besparen, geld te verdienen en klimaatpunten te scoren. 500 straten krijgen op 16 mei 2009 een straatfeest kado met een feestpakket en -budget ter waarde van EUR500,00. De allerbeste straat krijgt het Superstraatfeest met een optreden van een bekende artiest.

Voorafgaand aan de aftrap voor dit Klimaatstraatfeest wordt vanaf 16.30 uur in de tent het Millenniumspel gespeeld, waarbij de deelnemers kunnen aangeven welk millenniumdoel zij het belangrijkst vinden. In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen afgesproken om voor 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Daarvoor zijn acht concrete doelstellingen vastgelegd, de millenniumdoelen.

Tegen 18.15 uur is Piet Paulusma van SBS6 aanwezig voor opnames van zijn weerbericht. Hierin besteedt hij aandacht aan het klimaatstraatfeest. Deze opnames duren tot ongeveer 19.15 uur.