Provincie Overijssel

Jeugdzorg-award Overijssel voor Peter Scholten

De heer Peter Scholten, werkzaam bij Commujon-LSG, is de held van de jeugdzorg 2008. Van de 34 genomineerden vond de jury hem de persoon die net dat beetje extra voor de cliënten doet. Scholten werd door drie mensen voorgedragen voor de titel.

De personen die hem nomineerden roemen hem omdat hij altijd klaar staat en omdat hij het belang van de cliënt echt voorop heeft staan. Zoals één van hen schreef: "Peter wil altijd het beste voor de kids en heeft daar best een ruzietje met het management voor over. Hij geeft je het gevoel dat je belangrijk bent."

Donatie en theaterarrangement

Aan de benoeming is ook een bedrag van 2500 euro gekoppeld dat Peter Scholten aan een project in de Overijsselse jeugdzorg mag doneren. Daarnaast krijgt hij een theaterarrangement voor twee personen. De overige genomineerden krijgen allemaal een oorkonde.

Uitspreken van waardering

De jeugdzorgaward is een initiatief van de provincie Overijssel, de Overijsselse jeugdzorginstellingen en Bureau Jeugdzorg Overijssel. Gedeputeerde en juryvoorzitter Gert Ranter: "Dagelijks staan de jeugdzorgwerkers klaar voor kinderen en jongeren om hen op weg te helpen naar een mooie toekomst. Met deze prijs krijgen zij de kans om hun waardering uit te spreken."