Politie Gelderland-Midden

Tas met papieren gestolen

Publicatiedatum: 7-11-2008 9:28:36

ARNHEM - Een 24-jarige man uit Eindhoven is donderdagavond 6 november rond 18.00 uur de dupe geworden van een brutale diefstal bij een bushalte op de IJssellaan in Arnhem. De man stond daar op het openbaar vervoer te wachten, toen zijn laptoptas ontvreemd werd. Overigens zat er geen laptop in de tas. Wel voor het slachtoffer belangrijke papieren.

De man maakte direct melding van de diefstal en het signalement van de verdachten die het feit gepleegd zouden hebben. Eén van zou zelfs nog enige tijd bij de bushalte gebleven zijn, omdat hij niets met de diefstal te maken zou hebben. Surveillerende agenten troffen korte tijd later beide mannen in elkaars gezelschap op de Roompotstraat. Beiden - een 38-jarige man uit Arnhem en een 26-jarige inwoner uit Apeldoorn - zijn daar door de politie aangehouden en ingesloten.

Tas
De laptoptas is vooralsnog (nog) niet terecht. Mochten voorbijgangers een tas met papieren vinden, dan worden zij verzocht de politie hierover te informeren. Dat kan op telefoonnummer 0900 - 8844. Mocht de tas zijn weggegooid, dan zou hij aangetroffen kunnen worden in de omgeving van de vluchtroute van de verdachte. Die liep vanaf de halte op de IJssellaan in de richting van de Deurlostraat. Tot op de Haringvlietstraat heeft de aangever hem kunnen volgen. Daar raakte hij het zicht op de man met de tas kwijt. De vluchtroute eindigt met de aanhouding van de verdachten op de Roompotstraat aan.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---