Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt kordate eigenaresse van damesfiets
Publicatiedatum: 7-11-2008 9:43:47

Man die fietsendief achtervolgt licht gewond geraakt

ARNHEM - De politie in Arnhem wil graag in contact komen met een nog onbekende eigenaresse van een witte vouwfiets. Deze zou donderdagavond 6 november rond 19.30 uur op het Kramersgildeplein in Arnhem zijn gestolen. Omdat de vrouw een onbekende met haar fiets weg ziet rijden, weet ze de voorbijrijdende fietser te stoppen. Ze eist dat de man van haar fiets af stapt. Dat doet hij na enig aandringen uiteindelijk, waarop de vrouw haar fiets terug pakt en weg rijdt. De politie wil graag weten wat deze vrouw allemaal gezien heeft, want aan het incident gaat een mishandeling vooraf.

Daar is een 24-jarige Arnhemmer het slachtoffer van geworden. Hij is namelijk getuige van de fietsdiefstal en zet de achtervolging in. Hij weet de verdachte, die aanvankelijk met de fiets aan de hand hard weg loopt te achterhalen. Daarop krijgt de Arnhemmer een klap op zijn hoofd, vermoedelijk met een metalen voorwerp. Het slachtoffer heeft zich daarvoor onder doktersbehandeling moeten stellen. De man heeft inmiddels aangifte van mishandeling gedaan. Hij bleek niet ernstig gewond te zijn.

Aangehouden
De inderhaast gealarmeerde politie heeft de verdachte, een 36-jarige man uit Arnhem aan kunnen houden en ingesloten. Een metalen voorwerp is daarbij in beslag genomen. De verdachte heeft inmiddels aangegeven dat hij daarmee geslagen zou hebben. Voor het onderzoek is het nu echter van belang dat de politie zo snel mogelijk in contact komt met de getuige en gedupeerde van de aanvankelijk gestolen fiets. Zij wordt dringend verzocht contact met de politie op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---