Politie Groningen

Vrijdag 7 november 2008

Provincie Groningen, 07-11-2008

Groningen: aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft donderdagavond een 28-jarige vrouw en een 30-jarige man, beiden uit Groningen, aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van mishandeling van een 25-jarige vrouw uit Uithoorn en een 31-jarige vrouw uit Delfzijl. Beide duos stonden elk in een andere auto voor het stoplicht in de Nieuwe Ebbingestraat. De mishandeling was het resultaat van een uit de hand gelopen verkeersruzie. Eén van de vrouwen kreeg een klap op het hoofd. Beide slachtoffers moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en hoe het heeft kunnen escaleren. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

Een 22-jarige automobilist uit Groningen moest donderdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed slingerend door de Nieuwe Ebbingestraat in zijn woonplaats. Bij controle bleek de Stadjer onder invloed van ruim 1 promille alcohol. Hierop is het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft bij een controle op de Van Ketwich Verschuurlaan, de Paterswoldseweg en de Hereweg 27 fietsers bekeurd voor het ontbreken van verlichting. Op de Pop Dijkemaweg, de Hunzeboord en de Berlageweg zijn 10 fietsers voor hetzelfde feit bekeurd. Op de Rijksweg en het Heerdenpad zijn 16 fietsers bekeurd.

Ook op het Damsterdiep is donderdag opnieuw gecontroleerd. Hier ging het om een controle voor fietsen tegen de richting in. Dertien fietsers zijn bekeurd.

Op de Eendrachtsbrug, de Rijksweg en de Nieuwe Sint Jansstraat is gecontroleerd op rijden door rood licht. In totaal zijn 71 bekeuringen uitgeschreven.

Slochteren e.o.: verkeerscontroles

De politie heeft donderdagmiddag op verschillende locaties in de gemeente Slochteren het verkeer gecontroleerd. In totaal zijn 47 blaastesten afgenomen. Geen van de automobilisten had te veel gedronken. Wel zijn er drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en drie voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Delfzijl: (brom)fietscontrole

De politie heeft donderdagavond in Delfzijl en Appingedam (brom)fietsers gecontroleerd. Hierbij zijn 13 bekeuringen uitgeschreven: (brom)fietsverlichting niet in orde (10x), niet kunnen tonen verzekeringsbewijs (1x), defect knipperlicht (1x),

Provincie Groningen: controles vrachtverkeer

De politie heeft donderdag op verschillende locaties vrachtverkeer gecontroleerd. Vier chauffeurs zijn bekeurd voor overbelading. In één geval ging het om overbelading van meer dan 10%. De betreffende chauffeur moest een deel van de lading overladen. Daarnaast is een tractor aan de kant gezet. Op de dieplader stond een rupskraan. De totale combinatie werd daardoor te breed. Ook hier is een bekeuring uitgeschreven.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Muntendam, Middenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 867, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1840, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Noordzeeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 886, aantal overtredingen: 84, hoogst gemeten snelheid: 188 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1342, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 594, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.