Transavia

transavia.com start operatie in Denemarken

7 november 2008

De grootste low cost low fare maatschappij van Nederland transavia.com gaat een operatie in Denemarken starten. De Deense low cost maatschappij Sterling Airlines, dat zo'n 4,5 miljoen passagiers per jaar vervoerde, heeft op 29 oktober faillissement aangevraagd. De luchtvaartmaatschappij heeft vanaf dat moment alle vluchten met onmiddellijke ingang gestaakt.

---

Door het wegvallen van luchtvaartmaatschappij Sterling Airlines ziet transavia.com goede mogelijkheden op de Deense markt. "De Deense markt is aantrekkelijk", aldus commercieel directeur Willem Hondius. "We zien veel mogelijkheden zowel op de chartermarkt, als ook op de Deense lijndienstenmarkt, met name voor routes die een duidelijk toeristisch karakter hebben." transavia.com is een seizoensbedrijf en vliegt daardoor in de zomer meer dan in de winter waardoor er capaciteit beschikbaar is om deze operatie op zo'n korte termijn op te starten.

transavia.com gaat vanaf Airport Billund vanaf 6 november vluchten uitvoeren voor een grote Deense touroperator. Het gaat om de bestemmingen; Fuerteventura, de Azoren Punta Delgada, Hurghada, Las Palmas en Tenerife. Vanaf 8 december start transavia.com lijndiensten met twee vliegtuigen vanaf Kopenhagen naar tien bestemmingen: Malaga, Alicante, Barcelona, Faro, Rome, Nice, Salzburg, Innsbruck, Tenerife en Las Palmas.

Vrijdag 7 november start de verkoop op de website transavia.com.
-