Gemeente Maassluis

Nader onderzoek naar explosief in Brouwerijstraat

De gemeente zet een onderzoek naar een niet ontploft explosief op het voormalige schoolterrein aan de Brouwerijstraat voort. Eerder onderzoek in februari van dit jaar leverde geen resultaat op. Naar verwachting zal in januari 2009 een vervolg onderzoek worden gedaan, waarbij op grotere diepte naar een mogelijk explosief wordt gezocht. De Klankbordgroep en de omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd.

Het onderzoek van februari dit jaar, ging tot een diepte van 5 meter. Het vervolg onderzoek gaat tot een diepte van 20 meter. Dit gebeurt door meetapparatuur in de bodem te brengen, die binnen een straal van 2,5 meter verdachte voorwerpen signaleert. Mocht met dit onderzoek een verdacht voorwerp worden gevonden, dan zal dit gerapporteerd worden aan de Explosieve Opruimingsdienst Koninklijke Landmacht. Zij stellen dan, in overleg met de gemeente, een ruimingsplan op.

Om het explosievenonderzoek uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk om op de zoeklocatie enkele bomen en groen te rooien. Tevens is het noodzakelijk om de plataan op het schoolterrein te kandelaberen (ruim terugsnoeien). De verlening van de kapvergunning wordt binnenkort in de Schakel gepubliceerd. Voor de te rooien bomen geldt een herplantverplichting. Daarnaast moet de woonboot Emanuel gedurende de werkzaamheden tijdelijk verplaatst worden richting de ligplaats grenzend aan de woonboot Thyma aan de Groen van Prinstererkade.