BedrijfsautoRAI

Negen Volvo FHâs met ESP voor Holwerda Logistics

(11/7/2008)
Onlangs heeft Holwerda Logistics uit Almere negen Volvo FM7 trekkers vervangen voor negen Volvoâs van het FH model. De trucks zullen worden ingezet voor de bevoorrading van winkels zoals Scapino, Prénetal en Lampenier. Alle trucks zijn uitgerust met ESP, het elektronische stabiliteitssysteem van Volvo.
Bij de levering van de nieuwe Volvoâs is een chauffeurstraining voor veilig en zuinig rijden inbegrepen. Ook is een reparatie- en onderhoudscontract op iedere truck afgesloten. De totaaloplossingen en kwaliteit die Volvo Trucks kan bieden, zijn voor Holwerda redenen voor Volvo te blijven kiezen.

Holwerda Logistics bestaat al meer dan honderd jaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in de bevoorrading van winkels. Daarnaast heeft het bedrijf onder de naam Top Movers een aantal voertuigen beschikbaar voor verhuisactiviteiten en meubellogistiek. âOm de kwaliteit en rentabiliteit op peil te houden, hebben wij de Volvo FM modellen ingewisseld voor Volvo FHâs 400 pk Euro 5. Hiermee kan het personeel milieuvriendelijk, veilig en comfortabel werken en overnachtenâ, aldus Jaap Holwerda, directeur van Holwerda Logistics.

Veiligheid
De nieuwe Volvoâs zijn uitgerust met airco, standverwarming en twee cameraâs. Een camera rechts voor om de blinde hoek beter in beeld te brengen en een camera op de rechter achterzijde van de trailers. Daarmee kan de chauffeur zien wat er gebeurt als hij achteruit rijdt. Bovendien kan hij daarmee voorkomen dat de trailer met gestuurde assen iets raakt wanneer hij scherp de bocht instuurt. Jaap is enthousiast over deze veiligheidsopties: âWe komen veel in steden en willen alles doen om leed door verkeersongevallen te voorkomen. Dat stellen onze opdrachtgevers op prijs. Zij waarderen het ook dat onze medewerkers zich voorkomend gedragen bij de winkels en de auto bijvoorbeeld netjes parkeren. De cameraâs helpen hen daar goed bij.â

Total Business Solutions
Jaap Holwerda is tevreden over de totaaloplossingen die Volvo biedt: âVolvo levert ons een total business solution in optima forma. We hebben heel goede ervaringen met het reparatie- en onderhoudscontract van Volvo, zowel in Nederland als daarbuiten. We kunnen bij iedere dealer zonder problemen terecht.â Bij de levering van de nieuwe Volvoâs is een chauffeurstraining voor veilig en zuinig rijden inbegrepen. Bovendien hebben de FHâs ESP, het elektronische stabiliteitssysteem van Volvo. Brandstofkosten zijn uiteraard ook van groot belang. âEfficiëntieverbeteringen zorgen voor een dempend effect op de kosten waar ook de klant van profiteert. Het is mijn ervaring dat onze klanten bereid zijn voor innovatieve oplossingen een eerlijke prijs te betalen. De nieuwe Volvoâs helpen ons daar uitstekend bijâ, besluit Jaap Holwerda.

The European Road Transport Show 2007