Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


7 nov 2008

Lift Group winnaar van de T-factor!

"Celebrate good times, come on!" klonk vrolijk op het Horecaplein van CompetentCity. Jeske Dijkshoorn en Wilma Degenkamp van het kenniscentrum Lift Group stonden juichend op het podium: Hun dossier Medewerker mode/ maatkleding was zojuist uitgeroepen tot het meest transparante kwalificatiedossier. Van Hanneke Ackermann, manager van het Coördinatiepunt, kregen de ontwikkelaars een cheque van 500 euro. Speciaal voor deze gelegenheid overhandigde de modeontwerper She Huang een glazen trofee aan de gelukkige winnaars.

Het Coördinatiepunt begon in juni 2008 met de zoektocht naar het meest transparante kwalificatiedossier, of hèt dossier met de grootste T-factor. Elk kenniscentrum mocht één dossier nomineren. Vervolgens koos het Coördinatiepunt er zes uit. Kenniscentra konden op drie van de zes overgebleven dossiers stemmen. De drie kwalificatiedossiers met de meeste stemmen gingen naar een externe jury. Die externe jury bestond uit Rini Romme (MBO 2010), Ivonne Harmsen (Edu Change en één van de grondleggers van het huidige Format) en Marina Oomen (ROC West Brabant).

Na al die nominatierondes bleven uiteindelijk de Matroos (VTL), de Meubel-stoffeerder (SH&M) en de Medewerker mode/maatkleding (Lift Group) over. Er zijn in totaal 237 kwalificatiedossiers, dus een plekje bij de laatste drie is een prestatie op zich. Dankzij een gedegen juryrapport kon op 4 november feestelijk bekend worden gemaakt dat Lift Group de winnaar is. "De jury was echt te spreken over het winnende dossier. Het dossier is kort, eenvoudig en to-the-point en heeft een duidelijke opbouw. De scherp gekozen competenties zijn goed van toepassing op de werkprocessen. De verschillende niveaus zijn helder beschreven. Er zit voldoende detail in om het te begrijpen, en het laat voldoende ruimte aan de scholen over." aldus Hanneke Ackermann.

Het Coördinatiepunt kijkt terug op een succesvolle wedstrijd. "Het omvangrijke werk dat kenniscentra en het Coördinatiepunt de laatste jaren hebben neergezet, komt dankzij deze verkiezing nog eens op een positieve manier in de kijk." Hanneke Ackermann overweegt om ook volgend jaar een wedstrijd te organiseren: "Maar dan gaan we op zoek naar het best uitvoerbare dossier!"


*

*

*

*

*


* verschillende data 2008 en 2009
Wegwijs in de wereld van creatieve technologie in educatie

* 07-11-2008
Noordelijk Film Festival

* 10 en 11-11-2008
Tweedaagse werkconferentie Installatietechniek 10 en 11 nove...