Provincie Utrecht

Intentieverklaring ontwikkeling Rijnauwen-Vechten en Linieland feestelijk ondertekend

7-11-2008 -

Regionale partners onderstrepen gezamenlijke inzet voor Waterlinie

De regionale partners, de provincie Utrecht, gemeenten Utrecht, Bunnik, Houten, Nieuwegein, Vianen, Bestuur Regio Utrecht, Staatsbosbeheer, Hoogheemraadschap St. Rijnlanden en Rijkswaterstaat onderstrepen in een intentieverklaring hun inzet voor de ontwikkeling van Rijnauwen-Vechten en Linieland. Dit zijn belangrijke delen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in de provincie Utrecht, die nu in de uitvoeringsfase komen. Partijen willen de uitvoering vóór 2015 starten, als er ook voldoende geld komt van het rijk.

Met de intentieverklaring willen de partners laten zien dat zij zich maximaal inzetten voor de Waterlinie, en daarmee aanspraak maken op een financiële bijdrage van het rijk. Deze bijdrage is onmisbaar is voor een duurzaam behoud en ontwikkeling. Het Rijk wil goed onderbouwde plannen zien en wil garanties voor een gezamenlijke aanpak vanuit de regio.

Afbeelding: waterlinie 5 november De regionale partners geven deze door gezamenlijk te zorgen voor een financiële dekking, een goede projectorganisatie en een goede inpassing in het ruimtelijke ordeningsbeleid.

Het gezamenlijk commitment is een vervolg op het Pact van Rijnauwen, dat op 11 februari 2008 werd gesloten, en waarin het rijk en de andere provincies waarin de Waterlinie ligt, zich committeerden aan een gezamenlijke investeringsopgave voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie als geheel.

De regionale partners willen nu de ontwikkeling van de Utrechtse delen, Rijnauwen-Vechten en Linieland, concreet gaan vormgeven. Daarvoor is de rijksbijdrage essentieel.

Meer informatie: Marja van Buuren, telefoon 030 258 3539