Gemeente Wassenaar

Inbrakenstijging in Wassenaar
Ook u kunt helpen
De politie in Wassenaar vraagt de aandacht voor een stijging van het aantal inbraken in woningen. De afgelopen weken is er sprake van een stijging van het aantal inbraken in woningen. Opvallend is het groot aantal pogingen die plaatsvinden in heel Wassenaar. Er is geen specifieke wijk in Wassenaar aan te wijzen, die er momenteel boven uit stijgt.
Sterke stijging na acht maanden
De maanden setember en oktober laten in vergelijking met eerdere maanden een forse stijging zien. In de afgelopen twee maanden heeft de politie achtendertig aangiften ontvangen. In veertien gevallen was er sprake van een poging. In de eerste zeven maanden van 2008 registreerde de politie zevenenveertig inbraken. In een vergelijkbare periode in 2007 waren dat er vijftig. Door goed hang en sluitwerk en andere preventieve maatregelen zoals alarmen komt men relatief vaak niet binnen. Het is dus zaak dat het hang en sluitwerk goed op orde is. Meer informatie is te vinden op www.politiekeurmerkveiligwonen.nl. Met relatief weinig middelen is een woning beter te beveiligen. Voorkomen is beter dan achteraf genezen.
Extra surveillance
De politie zet door middel van extra surveillances en extra personeel in de avonduren in om de reeks inbraken een halt toe te roepen. Op de onlangs gelanceerde website www.onzewijkveilig.nu is de meest actuele stand van zaken van het aantal woninginbraken te zien.
Bel 112 of Meld Misdaad Anoniem
Daarnaast is het verzoek om als mensen iets verdachts zien meteen de politie te bellen op 0900-8844 of indien men een inbraak ziet gebeuren 112 te bellen. Immers als elke seconde telt wil de politie dit graag zo snel als mogelijk weten. Heeft u informatie over gepleegde inbraken dan kan dat altijd via de Meld Misdaad Anoniem lijn worden doorgebeld. Het nummer is 0800-7000. Heeft u aanvullende informatie die direct GEEN inzet behoeft, of indien men vragen heeft, kan men dit mailen naar
bureauwassenaar@haaglanden.politie.nl. Politie Wassenaar wil graag samen met de bewoners deze reeks inbraken stoppen, maar kan daarbij niet zonder uw hulp.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl